22. 04. 2023 - 19:47
Veliki podvig lijepe Mostarke koja se upisala u historiju:...
907
Shares
Veliki podvig lijepe Mostarke koja se upisala u historiju: Prva iz regije potpisala ugovor s UFC-om

IVANA ŠIRIĆ PETROVIĆ

Veliki podvig lijepe Mostarke koja se upisala u historiju: Prva iz regije potpisala ugovor s UFC-om

22. 04. 2023 - 19:47
0
Shares

Vrhunac svoje MMA karijere dosegla je Mostarka Ivana Širić Petrović (28), jer je ovih dana potpisala ugovor s najjačom organizacijom UFC-om.

Ivana je vijest podijelila je na službenom Instagram profilu.

- Dobrodošli u moj novi ured. Potpisala sam i spremna sam. Zaplešimo, djevojke - poručila je prvakinja muha kategorije u poznatoj francuskoj organizaciji Ares FC.

Njen ulazak u UFC je logičan niz događaja, jer je prošle godine osvojila titulu u ARES-u, jakoj francuskoj MMA organizaciji. Ukupno ima šest pobijeda u profesionalnoj karijeri, čak pet je završeno nokautom.

Ivana je u septembru prošle godine osvojila titulu porazivši Aleksandru Tekenah (Alexandru), a početkom ovog mjeseca je odbranila pojas protiv Eveline Vozniak (Eweline Wozniak).

Inače, Ivana je 28-godišnja borkinja muha kategorije, a rodom je iz Mostara. Posljednjih osam godina Ivana živi i trenira u Norveškoj, a svoje nastupe odrađuje pod zastavama Hrvatske i Norveške.

- Sebe smatram Hrvaticom koja živi u Norveškoj - rekla je Ivana u intervjuu koji je odradila za Fight Site prošle godine.

Učitaj još novosti