06. 04. 2023 - 19:15
USIK PROVOCIRA UPRKOS OTKAZANOJ BORBI: Fjuri je samo loša...
907
Shares
USIK PROVOCIRA UPRKOS OTKAZANOJ BORBI: Fjuri je samo loša kopija Muhameda Alija

PROFI BOKS

USIK PROVOCIRA UPRKOS OTKAZANOJ BORBI: Fjuri je samo loša kopija Muhameda Alija

06. 04. 2023 - 19:15
0
Shares

Iako je propala borba za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Oleksandra Usika (Usyk), oba boksera nastavljaju sa provociranjem.

Usik je poslije otkazivanja borbe brzo pronašao novog protivnika. On će se u narednom periodu spremati za borbu sa bokserom koji mu je naložio WBA, Danielom Dabom (Dubois).

- Vjerovatno će biti borba krajem ljeta. Idem u Veliku Britaniju, volim se tamo boriti. Moja prva velika ostvarenja su se dogodila u Britaniji, a onda i prva pobjeda nad Entonijem Džošuom (Anthony Joshua). Sviđa mi se to mjesto, navijači i uopće ljudi tamo – kazao je Usik. 

On se osvrnuo i na propale pregovore s Fjurijem, iako je Ukrajinac pristao na podjelu novca 70:30 posto u korist Fjurija.

- Rekao je „70:30, ja sam kralj, sve je ovo zbog mene“. Nisam odgovorio na to, razumijem ja da je to mentalna igra. Kralj je kralj, a kralj ne mora vikati da je kralj. Fjuri se trudi kopirati velikog Muhameda Alija (Muhammada) , ali je kopija veoma loša – dodao je ukrajinski borac o Fjuriju. 

Učitaj još novosti