02. 04. 2023 - 08:06
Anthony Joshua sjajnom izvedbom došao do pobjede, finiš meča...
907
Shares
Anthony Joshua sjajnom izvedbom došao do pobjede, finiš meča zamalo doveo do potpunog haosa: Osiguranje je moralo reagovati u samom ringu

Anthony Joshua sjajnom izvedbom došao do pobjede, finiš meča zamalo doveo do potpunog haosa: Osiguranje je moralo reagovati u samom ringu

02. 04. 2023 - 08:06
0
Shares

Bivši svjetski prvak teške kategorije Entoni Džošua (Anthony Joshua 25-3) se nakon dva poraza protiv Oleksandra Usika (Usyk) vratio pobjedom.

Britanac je boksačkoj priredbi u londonskoj O2 Areni dominirao i pobijedio američkog borca Džermejna Frenklina (Jermaine Franklin 21-2).

Entoni je meč otvorio prednjim direktom i nastavio pogađati Džermejna koji je uzvraćao kontrama.

Britanac je pokazao kako se potpuno fokusirao na svog protivnika. Nije previše riskirao i strpljivo gradio put do pobjede.

Početkom druge runde Frenklin je pokušao isprovocirati Džošuu, ali se bivši prvak nije dao navući na tanak led, te je uzvratio s nekoliko sjajnih udaraca.

Američki borac je u završnici runde sjajno pogodio Entonija u tijelo.

Džošua se i u nastavku držao taktike, te nije previše srljao. Prijetio je prednjim direktom, te sjajno blokirao Džermejnove kontre.

Krajem četvrte runde s obje strane sijevnulo je nekoliko odličnih udaraca.

Polovinom šeste runde Entoni je sjajno pogodio lijevi aperkat, te pokazao kako posjeduje raznovrsno oružje u svom arsenalu.

Bivši prvak držao se i dalje svoje taktike, jer ono što je napravio u prvoj polovini meča želio nije želio prosuti.

Deseta runda ponovno je ponudila nešto više akcije u kojoj je Entoni s nekoliko sjajnih udaraca pogodio Džermejna koji je djelovao umorno.

Džošua je u 11. rundi odlično pogodio u tijelo što je Frenklin itekako osjetio. Nastavio je Britanac pogađati protivnika, a onda mu je sjeo i desni aperkat.

Amerikanac je u posljednjoj rundi još jednom pokušao isprovocirati Entonija. Britanac je ponovno uzvratio s nekoliko odličnih udaraca i na kraju stigao do uvjerljive pobjede.

Na kraju je zaiskrilo između Entonija i Džermejna, ali u ring je uskočilo osiguranje koje je smirilo gužvu.

Džošua je ovom pobjedom vjerovatno vratio samopouzdanje i sada ponovno može ozbiljno razmišljati o novom pohodu na vrh teške kategorije.

A Frenklinu je ovo bio drugi poraz u nizu, u novembru je izgubio od Dilana Vajta (Dillian Whyte).

Učitaj još novosti