29. 03. 2023 - 19:57
TAKO TO RADI POŠTENI SON: Osjećam se krivim za Conteov otkaz i...
907
Shares
TAKO TO RADI POŠTENI SON: Osjećam se krivim za Conteov otkaz i jako mi je žao!

TAKO TO RADI POŠTENI SON: Osjećam se krivim za Conteov otkaz i jako mi je žao!

29. 03. 2023 - 19:57
0
Shares

Nogometaš Tottenhama Heung-Min Son (30) preuzeo je dio krivice zbog otkaza koji je Antonio Conte dobio na klupi ovog tima, a iskreno je priznao da nije igrao dovoljno dobro i da mu je jako žao što je stručnjak kao što je Italijan napustio klub.

Son je jedini nogometaš Tottenhama koji je preuzeo krivicu zbog loših rezultata, a podsjećamo, Conte je žestoko kritikovao igrače ovog kluba rekavši da su svi sebični i da niko od njih nema sportsko srce niti ambiciju da se takmiči. To je ujedno bio i razlog pucanja odnosa između njega i igrača, a na kraju svega, klubu nije ostalo ništa drugo nego da mu uruči otkaz.

"Trebao sam igrati bolje, osjećam krivicu za njegov odlazak jer nisam puno pomogao klubu. Zahvalan sam na onome što je napravio s nama, on je sjajan trener s puno iskustva, a uvijek ću u životu navijati za njega", rekao je Son pa nastavio:

"Žao mi je kao igraču što više neću raditi s njim. On je trener svjetske klase."

Conte je Tottenham preuzeo krajem 2021. godine, no ni on, baš kao ni Jose Mourinho ranije, nije uspio osvojiti trofej u ovom klubu, što su im jedina iskustva u karijeri u kojima nisu osvajali naslove, bilo da je riječ o ligi ili nekom od kupova.

Tottenahm, bez obzira na sve, ima solidne šanse da se naredne sezone opet domogne Lige prvaka, a trenutno su na četvrtom mjestu na tabeli sa 49 osvojenih bodova.

Učitaj još novosti