29. 03. 2023 - 19:53
OVO JE UTAKMICA ZA DJECU DO 7 GODINA: Bubnjevi, baklje i 1.300...
907
Shares
OVO JE UTAKMICA ZA DJECU DO 7 GODINA: Bubnjevi, baklje i 1.300 ultrasa!

OVO JE UTAKMICA ZA DJECU DO 7 GODINA: Bubnjevi, baklje i 1.300 ultrasa!

29. 03. 2023 - 19:53
0
Shares

U Austriji su zabilježene nevjerovatne scene nakon što je 1.300 navijača stiglo na utakmicu za djecu do sedam godina.

Austrijski ultrasi posjetili su utakmicu u Salzburgu na kojoj su priredili nezapamćene scene. U pitanju su navijači Austrije Salzburg u utakmici protiv USV Lamprechthausena u omladinskoj ligi.

Navijači su se pojavili na utakmici s bakljama, bubnjevima i zastavama, a sve kako bi bodrili djecu mlađu od sedam godina. Video prikazuje djecu koja sudjeluju u igri dok se iza njih vijore zastave, pali pirotehnika i glasno skandiraju navijačke pjesme.

Ultrasi su okupirali tribinu najbližu skraćenom dijelu terena i tu su stvorili atmosferu kakvoj mogu pozavidjeti i neki stadioni seniorskog nogometa u ligama petice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @saschagasthuber

Lošeg ponašanja i incidenata nije bilo, a ono što je zanimljivo, jeste da su djeca pozitivno reagovala na veliku publiku pred kojom se igralo.

"Austria je porodični klub koji je djecu stavio u središte svega što radimo. To govorim s ponosom", istakao je trener Austrije iz Salzburga Sascha Gastuba.

Inače, Austria Salzburg osnovana je 2005. godine nakon što je grupa vatrenih navijača odlučila da osnuje svoj klub jer im je do tog trenutka voljeni Salzburg kupila kompanija Red Bull (sadašnji Red Bull Salzburg).

Ekipa je napravila četiri promocije i igra trenutno u trećoj austrijskoj ligi, ali ima i veliku armiju navijača koji su do preimenovanja navijali za Salzburg.

Učitaj još novosti