29. 03. 2023 - 15:20
Havertz otkrio koji fudbaler već 10 godina nije promijenio...
907
Shares
Havertz otkrio koji fudbaler već 10 godina nije promijenio mobitel, sedmično zaradi 300.000 eura

Havertz otkrio koji fudbaler već 10 godina nije promijenio mobitel, sedmično zaradi 300.000 eura

29. 03. 2023 - 15:20
0
Shares

Rijetki igrači se odluče govoriti o detaljima iz života svojih saigrača, a napadač Chelseaja Kai Havertz je odlučio otkriti vijest koja zvuči nevjerovatno. 

Havertz je u razgovoru za britanske medije kazao da ga saigrači zovu "Magarac" i to zbog toga što jako voli tu vrstu životinje.

Ipak, neobični nadimak iz svlačionice Chelseaja kojeg nosi Nijemac nije toliko privukao pažnje koliko jedna druga vijest.

Naime, ovaj 23-godišnjak je govorio o neviđenoj skromnosti koja krasi N'Golo Kantea i otkrio je do sada nepoznat detalj.

Francuz na Stamford Bridgeu zarađuje oko 300.000 eura sedmično, ali i dalje ostaje čovjek iz naroda, potvrdio je to i Havertz.

"Postoji ta slika modernotm nogometaša, sve skupe stvari, dijamanti i ovo i ono. Upoznao sam igrače koji troše toliko na stvari za koje pomisliš: 'Zašto to rade?'"

"Postoje igrači kojima nije stalo do toga, ali drugima jeste. Ne radi se uvijek o tome da se može reći: 'Uradio sam ovo'. To je ponekad pomalo lažno."

"Upoznao sam različite karaktere. Toni Kroos je jedan: miran, prizeman, ne mari za upadljivim stvarima. On zna da život nije samo fudbal."

"N’Golo Kante je drugi. Ima isti telefon 10 godina, nije ga briga za automobile, nije ga briga za odjeću."

"Ipak, ne možete suditi ljudima zbog trošenja novca. Ako ih to čini sretnima, nije me briga. Možda su u srcu i oni dobri ljudi, samo se žele ponašati kul."

Kante slovi za najskromnijeg fudbalera na svijetu pošto je dugi niz godina vozao skromno vozilo u vidu Mini Coopera i nastoji da živi maksimalno normalan život.

Slično se može reći i za Kroosa koji je poznat po tome da je jedini igrač u svlačionici da sam sebi pere kopačke.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti