31. 03. 2023 - 07:50
Blizanci (8) uz pomoć genijalnog trika upoznali Ronalda,...
907
Shares
Blizanci (8) uz pomoć genijalnog trika upoznali Ronalda, prijatelji u školi nisu im vjerovali

Blizanci (8) uz pomoć genijalnog trika upoznali Ronalda, prijatelji u školi nisu im vjerovali

31. 03. 2023 - 07:50
0
Shares

‚‚Blizanci Eliyas i Aaron Schmidt (obojica 8) iz Bad Vilbela u njemačkom gradu Hesseu veliki su obožavatelji Cristiana Ronalda (38). Budući da portugalska zvijezda sada igra daleko u saudijskoj pustinji, dvojica dječaka su žarko željela da ponovo vide svog idola i uz pomoć sjajnog trika došli su do njega.

Njihov otac Dirk u nedjelju je u Luksemburgu pokušao kupiti ulaznice za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv istoimenog domaćina, ali u tome nije uspio.

Tada su mališani na čelu s ocem došli na genijalnu ideju i napravili su veliki plan.

"Ronaldo je morao odnekud da odleti. Zato smo koristili aplikaciju za praćenje letova na okolnim aerodromima da vidimo postoji li avion koji bi mogao biti prepoznat kao Ronaldov", rekao je otac Dirk za Bild.

I zaista, Schmidtovi su pronašli ono što su tražili na aerodromu u Metzu (Francuska), udaljenom oko 90 kilometara, gdje je Ronaldov privatni avion (KlasJet; broj leta: KLJ7005) za Lisabon tamo bio spreman za let u 01:42 u ponedjeljak navečer.

"Tada smo bili sigurni da je to Ronaldov avion", dodao je Dirk.

screenshot-1

U 21:30 u nedjelju uveče, Dirk je vozio otprilike 300 kilometara od Bad Vilbela do Metza sa Eliyasom i Aaronom i stigao taman na vrijeme da sretnu Ronalda.

"To je bilo ludih pola sata. Nijedna zvijezda nije stala. Joao Felix i Cancelo su prošli. Tada je Ronaldo izašao iz autobusa. I jedini je stao i davao autograme. Bilo je to sjajno za moje dječake koji su mogli vidjeti i dodirnuti Ronalda", rekao je otac.

Schmidtovi su se vratili kući u pola tri u noći, ali su poručili da je sve to itekako vrijedilo.

Kada su Aaron i Eliyas ispričali svoju avanturu u školi, niko od njihovih prijatelja u početku nije im vjerovao. Ipak, dokazi su bili tu jer su se mališani fotografisali s Ronaldom i bar neko vrijeme bit će "glavne face" u razredu.

Učitaj još novosti