29. 03. 2023 - 14:52
FIFA drastično kaznila sportskog direktora Tottenhama, nije se...
907
Shares
FIFA drastično kaznila sportskog direktora Tottenhama, nije se izvukao zbog muljaže u Italiji

FIFA drastično kaznila sportskog direktora Tottenhama, nije se izvukao zbog muljaže u Italiji

29. 03. 2023 - 14:52
0
Shares

Sportski direktor Tottenhama Fabio Paratici dobio je zabranu profesionalnog bavljena poslovima u nogometu u cijelom svijetu, što znači da je ovaj engleski klub nakon menadžera Antonija Contea ostao i bez jednog od ključnih ljudi za sportska pitanja.

Ovaj Italijan je bio uključen u krivotvorenje financijskih izvještaja u Juventusu tokom pandemije koronavirusa, što je samo dio velike afere u kojoj se našao ovaj klub zbog brojnih prevara koje su im dokazane i u konačnici, zbog kojih im je oduzeto 15 bodova u Seriji A.

Italijanski nogometni savez ranije je odredio kaznu Paraticiju u trajanju od 30 mjeseci, ali ga to nije previše pogodilo jer je bio u Engleskoj, no sada je FIFA odlučila podržati odluku Italijana i proširiti tu kaznu na sve zemlje u kojima je nadležna.

S tim u vezi, jasno je da će Tottenham ostati bez sportskog direktora, odnosno čovjeka od kojeg se očekivalo da će im pronaći novog trenera nakon što je Conte otišao iz kluba.

Iako se generalno čini kako je situacija u Tottenhamu haotična, oni još uvijek imaju sasvim solidne šanse da se naredne sezone opet domognu Lige prvaka, a trenutno su na četvrtom mjestu na tabeli sa 49 osvojenih bodova.

Učitaj još novosti