29. 03. 2023 - 08:16
Vjerovali ili ne, Alexis Sanchez je istom golmanu dao dva...
907
Shares
Vjerovali ili ne, Alexis Sanchez je istom golmanu dao dva identična gola iz kornera

Vjerovali ili ne, Alexis Sanchez je istom golmanu dao dva identična gola iz kornera

29. 03. 2023 - 08:16
0
Shares

Nesvakidašnja situacija dogodila se na prijateljskoj utakmici Čilea i Paragvaja (3:2), a glavni protagonist priče je iskusni napadač Marseillea Alexis Sanchez.

U toku su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a FIFA termin za odigravanje međunarodnih utakmica u Južnoj Americi selekcije koriste za prijateljske duele. Čileanci su odlučili da odmjere snage s Paragvajcima i bio je to pun pogodak, jer je meč završen sa pet pogodaka i 3:2 pobjedom domaćeg tima.

Prvo ime čileanske reprezentacije, Alexis Sanchez, bio je strijelac i to na spektakularan način.

Paragvaj je vodio do 75. minute sa 2:1, a onda je 34-godišnji Alexis postigao gol za izjednačenje. U nadoknadi, novi gol za domaće za potpuni preoket i slavlje na kraju.

Alexis je izveo korner, lopta pogodila u golmana Paragvaja na prvoj stativi i odsjela u mreži. ¸

Nevjerovatno, ali ista se stvar dogodila prije dvije godine. U novembru 2021., tokom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Alexis je također napravio slilčnu stvar.

Kao i u utorak, uputio je centaršut prema golu, lopta se također odbila od zemlje i iznenadila golmana koji je nesretno intervenisao. Na golu Paragvaja je i tada, kao i sada, bio isti golman - Antony Silva.

Prosto je nevjerovatno da isti igrač istom golmanu dva puta na ovaj način postigne pogodak.

Alexis je rekorder reprezentacije Čilea sa 152 nastupa. U njima je zabio 50 golova. Nogometaš je prije tekuće sezone iz milanskog Intera prešao u Olympique Marseille, zamijenivši u francuskom timu Arkadiusza Milika. Čileanac je za novi klub odigrao već 34 utakmice i postigao 16 golova.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti