29. 03. 2023 - 08:14
OVAKO JE SMIJENJEN TRENER BAYERNA "Sadio Mane je poludio i tu...
907
Shares
OVAKO JE SMIJENJEN TRENER BAYERNA

OVAKO JE SMIJENJEN TRENER BAYERNA "Sadio Mane je poludio i tu je bio kraj"

29. 03. 2023 - 08:14
0
Shares

Julian Nagelsmsnn je prošle sedmice dobio otkaz na mjestu trenera minhenskog Bayerna. Rukovodstvo bavarskog velikana iznenada je otpustilo mladog stručnjaka i na njegovo mjesto je angažovan Thomas Tuchel. Nekoliko dana nakon otkaza izlaze i prve negativnosti iz svlačionice Bayerna i navodno i veliki utjecaj na otkaz imao je i sukob Nagelsmanna sa zvijezdom tima Sadijom Maneom.

Julian Nagelsmann iznenada je dobio otkaz na mjestu trenera Bayerna. Bavarci su zbog internih problema odlučili uručiti otkaz 35-godišnjem treneru i to nakon nepune dvije godine saradnje.

Nekoliko dana nakon razlaza u javnosti se pojavljuje i 'prljav veš' iz svlačionice. Navodno je Nagelsmannu presudio žestok obračun sa Sadijom Maneom, kojeg je imao nakon druge utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Mane je u ovom susretu igrao samo osam minuta. To mu se nije dopalo i došlo je do žestoke rasprave između Nagelsmanna i Senegalca.

"Desio se sukob između Manea i Nagelsmanna nakon druge utakmice protiv PSG-a. Mane je pred saigračima izrazio veliko nezadovoljstvo jer je igrao samo osam minuta. Tokom svađe igrači su vidjeli da se Nagelsmann poprilično uplašio", pišu njemački mediji i dodaje se:

"Činjenica da je Mane počeo narednu utakmicu protiv Augsburga samo je ojačala mišljenje igrača da se Nagelsmann uplašio. S promjenom trenera rukovodstvo Bayerna se pobrinulo da se takve stvari ne dešavaju", navodi se.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti