29. 03. 2023 - 07:48
BILO JE ŠANSI Turci na samom početku promašili svoje šanse,...
907
Shares
BILO JE ŠANSI Turci na samom početku promašili svoje šanse, Hrvatska rutinski pobijedila kasnije VIDEO

BILO JE ŠANSI Turci na samom početku promašili svoje šanse, Hrvatska rutinski pobijedila kasnije VIDEO

29. 03. 2023 - 07:48
0
Shares

Hrvatska nogometna reprezentacija je u Bursi pred 44.000 gledalaca pobijedila Tursku rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Mateo Kovačić.

Moglo je biti i drugačije da su Turci krunisali terensku nadmoć koju su imali početkom utakmice i dvije velike šanse, no popularne Vatrene je spasio sjajni golman Livaković, koji je s dvije odbrane sačuvao svoju mrežu.

U 20. minuti, nakon što su promašili svoje šanse, stigla je žestoka kazna za domaći tim. Strijelac gola za Hrvatsku bio je Kovačić, koji je u pogodak pretvorio asistenciju Pašalića.

Kada se činilo da će se s vodstvom Hrvatske od 1:0 otići na odmor, Vatreni postižu i drugi gol. Igrala se četvrta minuta sudijske nadoknade. Akteri su opet bili isti, s tim da je ovaj put Pašalićev udarac odbranio turski golman, a gol za 2:0 nakon odbijene lopte opet postiže Kovačić.

Hrvatska je do kraja ipak rutinski sačuvala prednost i došla do vrijedne pobjede nakon početnog kiksa i remija protiv Velsa u Splitu (1:1).

Nakon dva kola na tabeli vodi Hrvatska sa četiri boda koliko ima i Vels, ali uz slabiju razliku pogodaka. Turska je na tri boda, dok su Latvija i Armenija na nuli.

Nastavak kvalifikacija je sredinom juna kada se sastaju Latvija – Turska i Vels – Armenija. Hrvatska će zbog nastupa na završnom turniru Lige nacija, koji je od 14. do 18. juna, igrati tek u 8. septembra, kada će ugostiti Latviju, a tri dana kasnije gostovati u Armeniji.

Učitaj još novosti