28. 03. 2023 - 23:34
Turci razvili spektakularnu koreografiju u duelu s Hrvatskom:...
907
Shares
Turci razvili spektakularnu koreografiju u duelu s Hrvatskom: Rame uz rame, u budućnost

Turci razvili spektakularnu koreografiju u duelu s Hrvatskom: Rame uz rame, u budućnost

28. 03. 2023 - 23:34
0
Shares

Navijači reprezentacije Turske priredili su veliku koreografiju u utakmici s Hrvatskom i tako poslali predivne slike u svijet.

Turska i Hrvatska večeras su odigrale uzbudljiv meč u uzavreloj atmosferi u Bursi. Hrvatska je slavila rezultatom 2:0 na teškom gostovanju i tako napravila korak unaprijed u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

No, prije početka utakmice na stadionu u Bursi mogle su se vidjeti predivne scene.

S jedne strane, hrvatski navijači okačili su sjajnu poruku podrške turskom narodu koji je pogođen razornim zemljotresom. "Uz vas smo", stoji na transparentu na kojem su zajedno zastave Hrvatske i Turske.

S druge strane, turski navijači su na dvije tribine priredili velike zastave i tako poslali lijepe poruke u svijet. Na jednoj tribini je velika turska zastava, a na drugoj koreografija posvećena žrtvama zemljotresa sa snažnom motivacionom porukom.

"Zajedno ćemo prevladati poteškoće. Gradit ćemo lijepu budućnost, rame uz rame", stoji u velikoj koreografiji na jednoj od tribina u Bursi.

Na koreografiji je naslikana mapa Turske sa zastavom i šakom koja "izlazi" iz zemljotresom razorene zemlje. Na dresovima su ispisana imena gradova koji su najteže pogođeni zemljotresom.

Učitaj još novosti