28. 03. 2023 - 22:58
Hrvatska u uzavreloj atmosferi pobijedila Tursku: Dvostruki...
907
Shares
Hrvatska u uzavreloj atmosferi pobijedila Tursku: Dvostruki strijelac iskusni igrač

Hrvatska u uzavreloj atmosferi pobijedila Tursku: Dvostruki strijelac iskusni igrač

28. 03. 2023 - 22:58
0
Shares

Nogometaši Hrvatske, nakon što su u prošlom kolu ispustili pobjedu protiv Velsa u Splitu primivši gol u 93. minuti, večeras su u turskoj Bursi pobijedili Tursku rezultatom 2:0 i tako se na najbolji mogući način vratiti u borbu za plasman na Euro 2024. godine.

Turci su nešto bolje otvorili meč i imali su dvije velike šanse na početku utakmice, no popularne Vatrene je spasio sjajni golman Livaković, koji je s dvije odbrane sačuvao svoju mrežu.

Treba reći i to da je Turska u 10. minuti ipak postigla gol, no Akturkoglu je bio u nedozvoljenoj poziciji i s tim u vezi pogodak je opravdano poništen.

U 20. minuti, nakon što su promašili svoje šanse, stigla je žestoka kazna za domaći tim. Strijelac gola za Hrvatsku bio je Kovačić, koji je u pogodak pretvorio asistenciju Pašalića.

Kada se činilo da će se s vodstvom Hrvatske od 1:0 otići na odmor, Vatreni postižu i drugi gol. Igrala se četvrta minuta sudijske nadoknade, akteri su opet bili isti, odnosno asistenciju je upisao Pašalić, a gol je postigao Kovačić.

Zanimljivo, Kovačić je s dva večerašnja pogotka došao do brojke od pet golova za nacionalni tim, no ovo mu nije bio prvi put da postiže dva pogotka na jednom meču jer je 2020. godine u meču UEFA-ine Lige nacija protiv Portugala dva puta bio strijelac. Utakmica protiv Turske mu je bila 93. u nacionalnom dresu.
U drugom poluvremenu Hrvatska je sačuvala stečenu prednost i na kraju došla do izuzetno važne pobjede i ono što je najvažnije, pokazala da nije klonula duhom nakon iznenađujućeg remija protiv Velsa u Splitu.

Treba dodati i to da je večerašnji meč odigran u prepoznatljivoj uzvreloj turskoj atmosferi, a ono što je najvažnije, meč na stadionu Timsah Arena u Bursi je prošao bez većih indicenata.

Rezultat i strijelci:

Turska - Hrvatska 0:2 (Kovačić 20', 45+4')

Učitaj još novosti