27. 03. 2023 - 20:38
Hadžibegić o sukobu s navijačem: Morao sam reagovati. Čovjek...
907
Shares
Hadžibegić o sukobu s navijačem: Morao sam reagovati. Čovjek je došao tu...

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hadžibegić o sukobu s navijačem: Morao sam reagovati. Čovjek je došao tu...

27. 03. 2023 - 20:38
0
Shares

Selekcija Slovačke sinoć je porazila reprezentaciju Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0.

Mediji su izvještavali o manjem sukobu koji se dogodio nakon utakmice u Bratislavi.

Šta se tačno desilo objasnio je selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić za Bosnainfo.

– Nije to bio neki veliki sukob kao što govore. Čovjek je dobio besplatnu ulaznicu na tribini gdje je bilo 30-40 gostiju kojima smo mi dali karte, FSBiH. I onda sam morao reagovati na njegov istup koji je bio nekontrolisan. I ostali oko njega su ga smirivali. Čovjek je došao tu, ne zna ni gdje je, ni šta je, dobio je besplatan ulaz i onda počeo s nekim svojim zahtjevima i vulgarnim ponašanjem – izjavio je Hadžibegić za Bosnainfo.

– Svi igrači su bili tu i pozdravili se s navijačima. Možda ne u istom momentu, ali Džeko i još par igrača bili su prvi tu i stali pred navijače. U to ne treba sumnjati – dodao je selektor Zmajeva.

– Pristup nije bio loš, igrači su željeli pobjedu i to se moglo vidjeti. Što se taktike tiče, mi smo protiv Islanda odigrali u sistemu 3-5-2 sasvim kvalitetno i možda smo odigrali i bolje nego što je naša prava vrijednost. Da si pitao nekoga bi li potpisao 1:0 protiv Islanda svi bi pristali na to. E sad, da sam ja mijenjao nešto formacijski protiv Slovačke rekli bi “jesi li lud, zašto mijenjaš taktiku s kojom smo slavili 3:0?!”. Izgubimo i sad stavljamo pod znak pitanja sve što smo do tada napravili. I taktiku i pristup – kaže Hadžibegić.

Učitaj još novosti