24. 03. 2023 - 16:08
Došli moćnici da izvrše presudu: Kahn izgovorio dvije riječi,...
907
Shares
Došli moćnici da izvrše presudu: Kahn izgovorio dvije riječi, Salihamidžić šuti...

Došli moćnici da izvrše presudu: Kahn izgovorio dvije riječi, Salihamidžić šuti...

24. 03. 2023 - 16:08
0
Shares

Dan nakon što je ekskluzivno i iznenada od strane pojedinih dobro upućenih novinara objavljeno da Bayern otpušta Juliana Nagelsmanna (35), šefovi su se ujutro okupili na Säbener Strasse kako bi valjda donijeli konačnu odluku.

Nagelsmannovo mjesto nije izgledalo ugroženo i stoga su mnogi ostali u čudu kada je objavljeno da je bivši trener Bayerna i da će umjesto njega na klupu sjesti Thomas Tuchel. Stvari su se značajno promijenile u posljednjih nekoliko dana i mladom treneru će poraz od Bayera u Leverkusenu biti posljednji duel na klupi Bavaraca.

U 9:16 sati je u svom Audiju RS7 došao Oliver Kahn, kao predsjednik kluba. On je samo tiho rekao "dobro jutro" okupljenoj grupi novinara.

Bivši golman je 22. februara nakon 2:3 u Gladbachu za Sport Bild rekao: "Naš je posao paziti na ukupnu strukturu; momčad je pokazala snažnu izvedbu u Ligi prvaka u Parizu i sada je poražena u Gladbachu nakon teške utakmice. To možemo vrlo dobro klasificirati i ne ovisiti o pojedinačnim utakmicama. Julian je tip koji je dorastao svakom izazovu - i koji ga je također u stanju savadati".

U 9:41 stigao je i Herbert Hainer, još jedan od Bayernovih šefova, koji je izgledao zabrinuto i ozbiljno, te je odbio da komentariše bilo šta u vezi Nagelsmanna.

Tek prošlog ponedjeljka javno je podržao Nagelsmanna. "Planiramo dugoročno s njim i to smo dokumentirali petogodišnjim ugovorom jer želimo nešto izgraditi s njim. Vidi se jasan napredak u ovih godinu i pol. Julian je radio jako dobro. Rasprava između trenera došla je izvana, nismo je započeli bez veze", kazao je za Kicker Heiner prije nekoliko dana.

U 9.52 sati dolazi i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić (46) u crnom Audiju RS Q8. Bolje je raspoložen od Kahna i Hainera, ali ne želi ništa govoriti ni o slučaju Nagelsmann. I njegov pomoćnik Marco Neppe je ubrzo stigao, ali ni on nije htio ništa da komentariše.

“Sve rasprave su nepotrebne. Volio bih da našeg trenera ostave na miru da radi! Julian je dugoročan projekt", govorio je Salihamidžić nakon utakmice u Gladbachu, ali stvari su se danima kasnije značajno promijenile.

U poslijepodnevnim satima u petak će spomenuti ljudi okončati Nagelsmannov angažman iako ima ugovor do 2026. godine i iako je prošle sezone osvojio naslov prvaka Njemačke, ali ove nije dobio priliku da išta napravi.

Bayern je u Bundesligi na bod od vodeće Borussije Dortmund, a igrat će u četvrfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja nakon što je prethodno eliminisao PSG.

Nagelsmannov nasljednik već je spreman. Bivši trener Dortmunda Thomas Tuchel (49) od ponedjeljka vodi treninge Bayerna. Jedino što nedostaje je potpis njegovog ugovora.

Interesantno da će njemački stručnjak, koji je vodio PSG i Chelsea, 1. aprila debitovati na klupi Bavaraca upravo u velikom njemačkom derbiju protiv lidera Borussije.

 

Učitaj još novosti