24. 03. 2023 - 16:17
Alves pokrenuo biznis iza rešetaka: U zatvoru živi kao lord,...
907
Shares
Alves pokrenuo biznis iza rešetaka: U zatvoru živi kao lord, sve zbog jednog

Alves pokrenuo biznis iza rešetaka: U zatvoru živi kao lord, sve zbog jednog "predmeta"!

24. 03. 2023 - 16:17
0
Shares

Krajem januara Dani Alves je završio u zatvoru nakon optužbi da je zlostavljao mladu djevojku u jednom noćnom klubu u Barceloni. Brazilac se polako, ali sigurno navikava na veliku životnu promjenu, a biznisom kojeg je pokrenuo se pobrinuo da mu iza rešetaka ništa ne fali.

Španski mediji pišu da je Alves pokrenuo zanimljiv posao zajedno da određenim zatvorenicima što mu omogućuje da zaradi i novac, ali i dobije sve što mu nedostaje.

Do ulaska u zatvar Brazilac je bio jedan od najpoznatijih fudbalera na svijetu. Iza rešetaka je ranije organizovao turnir za takmičenje, a sada je otišao korak dalje.

Naime, Alves je odlučio da da potpisuje svoje dresove svima koji to hoće, a posao je u posljednje vrijeme naglo porastao.

Možda i najbolji desni bek u historiji je morao dati posebnu autorizaciju drugom zatvoreniku kako bi išao od čelije do čelije i kupio dresove koje treba potpisati.

Dresove zatovrenicima obično šalju članovi porodica prilikom posjeta, a posljednjih dana potražnja se učetverostručila.

Nakon što Alves potpiše sve dresove, oni bivaju vraćeni zatvorenicima, ali i potpis nije besplatan jer se svaki potpis napisuje.

Neki potpis plate novcem, a neki kutijom cigareta ili drugim različitim produktima koji su dostupni u zatvoru.

Inače, još uvijek nije poznat datum suđenja. Neke informacije govore da bi se sve moglo odužiti i da će Alves iza rešetaka provesti najmanje godinu.

Osim slobode zbog nepromišljenog poteza Alves je ostao i dugogodišnje djevojke Joane Sanz što je najteže palo 39-godišnjaka i jako ga je pogodilo.

Sanz se već oproštajnim pismom oprostila od Alvesa uz poruku da joj je slomio srce na komadiće, ali da je stavila tačku na poglavlje u njenom životu koje je trajalo sedam godina. 

Učitaj još novosti