24. 03. 2023 - 10:19
Na adresu francuskog saveza stigao je e-mail od Benzeme -...
907
Shares
Na adresu francuskog saveza stigao je e-mail od Benzeme - sadržaj istog ih je ostavio bez teksta

Na adresu francuskog saveza stigao je e-mail od Benzeme - sadržaj istog ih je ostavio bez teksta

24. 03. 2023 - 10:19
0
Shares

Jedan od derbija prvog kola kvalifikacija za EURO 2024 biće odigran večeras u Parizu između Francuske i Nizozemske. 

Viceprvak svijeta započet će kvalifikacije za EURO 2024. kod kuće protiv Nizozemske. Selektor Didier Deschamps u ovaj ciklus kreće bez nekih igrača koji su u prošlosti činili okosnicu reprezentacije poput Huga Llorisa, Karima Benzeme ili Raphaela Varanea, koji su se povukli iz nacionalnog tima nakon Mundijala u Kataru.

Kylian Mbappe kao najveća zvijezda i najbolji igrač preuzeo je ulogu lidera i dobio kapitensku traku. I sve je to super, izuzev činjenice da su konstantni problemi u i oko francuske selekcije, uglavnom zbog Deschampsa i njegovog odnosa sa pojedinim igračima.

Zbog njegovog ostanka u reprezentaciji, istu je napustio Benzema, a sada je napadač Real Madrida na neobičan način otkazao prisustvo utakmici protiv Nizozemske, gdje je planirano da se prije iste oda počast penzionisanim igračima - Llorisu, Mandandi, Varaneu i Matuidiju.

Kao što je ranije ove sedmice najavio RMC Sport, napadač Real Madrida odbio je poziv. Prema L'Equipeu, Benzema je obavijestio Francuski nogometni savez (FFF) o svojoj odsutnosti jednim e-mailom. To i nije iznenađenje s obzirom na nedavne objave bivšeg igrača Lyona na društvenim mrežama protiv Didiera Deschampsa, ali se članovi FFF-a nisu osjećali ugodno čitajući to.

Upitan o Benzeminoj prisutnosti na odavanju počasti ovog petka, Deschamps je dao suhoparan odgovor: "Planirano je, ali ja se ne brinem o tome, nije moja odgovornost. To je zahtjev saveza".

Napadač Milana Olivier Giroud je povodom Benzemine odluke rekao: "Šteta što se Benzema povukao iz reprezentacije na ovakav način. To je bila njegova odluka, ali ja bih više volio drugačiji kraj.

Povreda na treningu primorala je napadača Real Madrida da propusti Svjetsko prvenstvo u Kataru, a ipak ga Didier Deschamps nikada nije skinuo s popisa, tako da se napadač mogao vratiti za nokaut runde Svjetskog prvenstva, mada to kasnije nije htio da učini čak iako je Benzema bio spreman da igra.

Dojam je da Benzema nije otišao na lijep način iz reprezentacije, a čini s da danas ni na koji način ne želi imati vezu sa Francuskim savezom i Deschampsom, pa čak odbija doći na stadion i gledati svoj nacionalni tim.

A u francuskim medijima su zabrinuti zbog toga kako će izgledati podmlađeni sastav, iako nam je svima jasno da Francuska ima mnoge velike talente u svojim redovima i da će kao takva i dalje bti jedna od najjačih nogometnih sila na svijetu.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti