24. 03. 2023 - 10:25
Bayern ima novog trenera, ali i stari ostaje na budžetu kluba:...
907
Shares
Bayern ima novog trenera, ali i stari ostaje na budžetu kluba: Neće dobiti otkaz iz ovog razloga

Bayern ima novog trenera, ali i stari ostaje na budžetu kluba: Neće dobiti otkaz iz ovog razloga

24. 03. 2023 - 10:25
0
Shares

Bayern bi danas trebao potvrditi otkaz Julianu Nagelsmannu nakon što je novinar Fabrizio Romano jučer objavio tu informaciju koja se pokazala tačnom. Njemački prvak odlučio je smijeniti 35-godišnjeg stručnjaka, kojeg bi na klupi trebao naslijediti Thomas Tuchel.

Nagelsmannov otkaz stigao je iznenada. Bayern je bio nezadovoljan njime početkom sezone kad Bayern nije briljirao u prvenstvu, ali se kasnije stabilizirao. No prošlog vikenda izgubio je u Leverkusenu i prepustio Dortmundu prvo mjesto, što je u Münchenu bilo dovoljno da mu daju otkaz.

Bivšem treneru Leipziga i Hoffenheima ugovor s Bayernom trajao je do ljeta 2026. godine, a zarađivao je osam miliona eura po sezoni. Bild piše da je u ugovoru imao klauzulu prema kojoj mu pripada ogromna otpremnina ako otkaz dobije tokom prve dvije godine u klubu, odnosno do 1. jula ove godine.

Odšteta nije poznata, ali spominje se dvocifreni broj miliona eura, što je Bayernu u ovom trenutku teško platiti. Prema pisanju Bilda, on će biti na platnoj listi Bayerna dok ne nađe drugi posao, odnosno do početka jula, kako bi Bayern izbjegao plaćanje goleme otpremnine.

Engleski mediji pišu da je Nagelsmann već u potrazi za novim poslom i da je najbliže Tottenhamu. Antonio Conte na ljeto sigurno odlazi iz Londona i Spursi će tražiti novog trenera, a mladi Nagelsmann čini im se kao idealan izbor.

 

Index.hr

Učitaj još novosti