23. 03. 2023 - 16:39
NEVIĐENI SKANDAL NA POMOLU: UEFA pokreće istragu protiv Barcelone
907
Shares
NEVIĐENI SKANDAL NA POMOLU: UEFA pokreće istragu protiv Barcelone

VELIKA VIJEST NAM STIŽE

NEVIĐENI SKANDAL NA POMOLU: UEFA pokreće istragu protiv Barcelone

23. 03. 2023 - 16:39
0
Shares

UEFA je danas najavila otvaranje istrage protiv Barcelone zbog "mogućeg kršenja pravnog okvira" tijela u kontekstu arbitražnog skandala.

Španski su sudovi 10. marta optužili Barcelonu i neke od njezinih čelnika za "korupciju", "zloupotrebu povjerenja" i "lažnu poslovnu evidenciju" u slučaju sumnjivih isplata novca Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem visokom dužnosniku španske arbitraže, koji je također pod istragom. 

Ove tužbe državnog tužiteljstva u Barceloni odnose se na Barcu, predsjednika kluba od 2014. do 2020. Josepa Mariju Bartomeua, predsjednika od 2010. do 2014. Sandra Rosella te Oscara Graua i Alberta Solera, članove bivšeg tima Bartomeua.

Državno tužiteljstvo je otkrilo da je katalonski klub platio više od 7.3 miliona eura Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem sucu i bivšem potpredsjedniku tehničke arbitražne komisije španjolskog nogometnog saveza. Ove isplate, izvršene preko tvrtke Dasnil 95 koja pripada Negreiri, započele su 2001. i završile 2018., kada je on izgubio drugu poziciju u španjolskoj arbitraži, a tehnički arbitražni odbor je restrukturiran.

Prema Barceloni, koja negira bilo kakve nepravilnosti, Dasnil 95 je plaćen da savjetuje klub o pitanjima arbitraže. No španjolsko pravosuđe smatra da su dotični iznosi mogli biti iskorišteni za korumpiranje igračkih direktora.

Učitaj još novosti