21. 03. 2023 - 16:42
Šokantan ponedjeljak za Barcelonu: Stigla je odluka koje su se...
907
Shares
Šokantan ponedjeljak za Barcelonu: Stigla je odluka koje su se najviše pribojavali

Šokantan ponedjeljak za Barcelonu: Stigla je odluka koje su se najviše pribojavali

21. 03. 2023 - 16:42
0
Shares

Barcelona je u velikim administrativnim problemima, a Sud je prošle sedmice poništio registraciju fudbalera Gavija prema tužbi koju je uputila La Liga.

Ova vijest je šokirala sve u Barceloni.

La Liga je činila sve da u prethodnim mjesecima poništi registraciju mladog veznjaka Gavija u ekipi Barcelone. Tužili su katalonskog velikana i sud je jučer donio odluku da je registracija nevažeća i poništio je ugovor kojeg je 18-godišnjak potpisao.

U klubu nisu pouno čekali, odmah su spremili žalbu, ali danas novi šok za Katalonce.

Sud je sinoć odbacio žalbu Barcelone i status Gavija se nije promijenio.

Mladi veznjak se trenutno vodi kao igrač bez registracije i to bi moglo stvoriti dosta problema Barceloni u finišu sezoni gdje sigurno koračaju prema tituli prvaka.

Situacija oko maldog veznjaka ostaje otvorena. Sada katalonski tim ima rok od dvadeset dana da se obrati Pokrajinskom sudu u Barceloni i sačeka njihovu odluku.

Čelnici La Lige prethodno su obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije. Uspjeli su je osporiti, ali očigledno će i oni sačekati konačnu odluku suda.

Ako na kraju odluka bude u korist La Lige, Barcelona će biti u velikom problemu kada je potpis novog ugovora s mladom zvijezdom u pitanju.

Uprava Barcelona sada mora i poraditi na platnoj listi fudbalera. U protivnom mogli bi od juna ostati bez nekoliko prvotimaca čija plata bude probijala dozvoljeni limit po načelima La Lige.

Turbulentni su mjeseci u kojem se nalazi katalonski div, a do ljeta bi trebalo mnogo toga biti jasnije.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti