21. 03. 2023 - 16:30
IZ ENGLESKE OTIŠAO U RUSIJU, PA MU SE SADA SVI ČUDE: Izbacili...
907
Shares
IZ ENGLESKE OTIŠAO U RUSIJU, PA MU SE SADA SVI ČUDE: Izbacili su ga iz reprezentacije, ali smatra da nije pogriješio

IZ ENGLESKE OTIŠAO U RUSIJU, PA MU SE SADA SVI ČUDE: Izbacili su ga iz reprezentacije, ali smatra da nije pogriješio

21. 03. 2023 - 16:30
0
Shares

Norveški fudbaler Matijas Norman podigao je jesenas duhove u svojoj zemlji, kada se iz Engleske preselio u Rusiju.

Uradio je Matijas Norman nešto zbog čega je javno osuđen u otadžbini, a onda i izbačen iz reprezentacije svoje zemlje. Zabranjeno mu je da igra u kvalifikacijama za EP.

Kada je počela Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini Matijas Norman bio je fudbaler Rostova. Završio je sezonu i iskoristio dozvolu FIFA da napusti Rusiju.

Otišao je na pozajmicu u Norič, ekipu koja je član engleskog Čempionšipa. Potom je pregovarao sa Lečeom iz Italije, a onda je uradio nešto što su mu zamjerili u Norveškoj, vratio se u Rusiju i potpisao za Dinamo iz Moskve, srbijanskog trenera Slaviše Jokanovića.

U razgovoru sa ruskim novinarima, Matijas Norman (26) koji je tri godine nosio dres reprezentacije Norveške obrazložio je svoju odluku povratka u Rusiju.

- Nikada neću razumjeti zašto su ljudi bili iznenađeni mojom odlukom. Za mene su Rusija, Norveška, Engleska zemlje gde mogu da igram. A fudbal je fudbal, i svuda je tako. Tako da ne vidim problem u tome - rekao je Matijas Norman za portal Sport-ekspres i dodao:

- Da budem potpuno iskren, Moskva mi se oduvijek dopadala, od trenutka kada sam stigao u Rusiju. Htio sam da probam da igram u prijestolnici. I naravno, sretan sam ovdje. Kada se pojavila ponuda iz Dinama, nisam ni razmišljao da odbijem. Odlučio odjednom. Ovo je najbolja stvar koja je mogla da mi se desi.

Kurir sport

Učitaj još novosti