21. 03. 2023 - 17:53
Odbili su ga u Premiershipu i zapao je u dugove: Danas ima...
907
Shares
Odbili su ga u Premiershipu i zapao je u dugove: Danas ima bogatstvo od 40 miliona dolara

Odbili su ga u Premiershipu i zapao je u dugove: Danas ima bogatstvo od 40 miliona dolara

21. 03. 2023 - 17:53
0
Shares

Nekadašnji profesionalni nogometaš Dean Forbes napustio je karijeru i zaradio pravo bogatastvo, a trnovit put kojeg je prešao tema je u britanskim medijima.

Forbes je sa 17 godina bio veoma talentovan nogometaš. Želio je otići u viši rang, bio je na probi u premierligašu Crystal Palaceu, ali su ga oni odbili.

Tada su krenuli problemi. Njegova porodica izgubila je dom, majka mu je ostala bez posla i on je bio jedini skrbnik u porodici.

U međuvremenu, nagomilao je brdo dugova jer je želio otati unutar životnog stila velike potrošnje kojem su se prepustili njegovi prijatelji koji su uspjeli napraviti nogometne karijere, a s kojim je ostao u odličnim odnosima.

Zbog toga, morao je napustiti niželigaški nogomet i prihvatiti posao u kompaniji Motorolla. Od tog dana njegova sreća se krenula mijenjati, a 20 godina kasnije, Dean Forbes je toliko napredovao, da važi za jednog od engleskih biznismena s najvećim potencijalom.

Bivši igrač Crystal Palacea postao je izvršni direktor Forterra, velike softverske kompanije koja je prošle godine prodata za čak milijardu dolara. Forbesova neto vrijednost skočila je na 40 miliona dolara.

"Opisat ću svoj start poslovne karijere kao avanturu dvaput odbijenog nogometaša beskućnika koji je prodavao stvari preko telefona kako bi se riješio dugova koje je nagomilao kako bi održao korak s prijateljima koji su postali nogometaši. Zaista sam zahvalan jer sam imao te dugove jer je to značilo da sam propao u nogometu i morao se posvetiti profesionalnom okruženju", rekao je Forbes za Business Chief.

Morao je krenuti sam u poslovni svijet kako bi majci zaradio dom. Uspio je to za četiri godine.

"Bio sam punoljetan, otišao sam od kuće kako bih krenuo sam u svijet i zaradio novac. Četiri godine kasnije, kupio sam majci dom", dodao je

Sada ističe da su mu odbijenice u svijetu nogometa pomogle, ali i to što nije bio potpuno posvećen nogometnoj karijeri.

Učitaj još novosti