20. 03. 2023 - 08:22
VAR odluka u El Clasicu podijelila mišljenje trenera:...
907
Shares
VAR odluka u El Clasicu podijelila mišljenje trenera: Ancelotti tvrdi jedno, Xavi mu odbrusio

VAR odluka u El Clasicu podijelila mišljenje trenera: Ancelotti tvrdi jedno, Xavi mu odbrusio

20. 03. 2023 - 08:22
0
Shares

Najuzbudljiviji i jedan od odlučujućih detalja na El Clasicu između Barcelone i Real Madrida vidjeli smo u 81. minuti, kada je Marco Asensio pogodio za vodstvo Kraljevskog kluba, ali je VAR zbog minimalnog ofsajda poništio. Nakon utakmice, ta situacija postala je predmet rasprave.

Carlo Ancelotti bio je vrlo nezadovoljan jer je njegov tim izgubio, kako je rekao, zbog sumnjivog ofsajda, no dodaje kako njegovi igrači neće odustati od borbe u La Ligi i da vjeruje kako se stvari još uvijek mogu preokrenuti.

"Nismo zaslužili ovaj poraz. Izgubili smo zbog sumnjivog ofsajda. Januar je bio težak mjesec za Real, nismo dobro reagovali nakon Svjetskog prvenstva, ali igramo dobro. Budemo li i dalje igrali ovako, siguran sam da ćemo osvojiti nešto ove sezone. La Liga je sad praktički nemoguća, ali nećemo odustati, a uz to nas čeka još Kup kralja i Liga prvaka", rekao je Ancelotti.

Kada je trener Barcelone Xavi Hernandez odgovarao novinarima, očekivano je dobio pitanje da prokomentariše ovakvu izjavu Ancelottija. I naravno, nije mu se svidjela, čak ga je i iznenadila.

"Ofsajd? Bio je! Ancelotti me iznenadio sa svojim izjavama, a nakon što sam to rekao, više ne trebamo raspravljati. Rezultat je zaslužen i zato volim VAR. Bez njega je sve puno teže, a s njim je rezultat pošteniji", rekao je, između ostalog, Xavi na konferenciji za medije nakon utakmice.

Podsjećamo, Kraljevski klub je poveo u devetoj minuti autogolom Arauja, a domaći tim do izjednačenja dolazi u 45. minuti pogotkom Sergija Roberta. Pobjedu je Kataloncima donio Kessie golom u 92. minuti, a sada imaju 12 bodova više od Reala.

Učitaj još novosti