20. 03. 2023 - 07:55
UH, NEĆE SE IGRATI VIŠE Britanski novinar objavio...
907
Shares
UH, NEĆE SE IGRATI VIŠE Britanski novinar objavio

UH, NEĆE SE IGRATI VIŠE Britanski novinar objavio "zastrašujuću" kaznu koju će zbog napada na sudiju dobiti Mitrović

20. 03. 2023 - 07:55
0
Shares

Nakon što je verbalno napao sudiju Chrisa Kavanagha, Aleksandar Mitrović je stavio ruku na sudiju uz neoprostivo ponašanje, zbog čega će biti žestoko kažnjen.

Prema pisanju britanskog Telegrapha, napadača Fulhama bi moglo dočekati čak 10 utakmica suspenzije zbog onoga što je uradio i što je "nedopustivo".

"Ne mogu shvatiti što igraču prolazi kroz glavu u takvim trenucima, i stvarno nam je potrebno da upravljačko tijelo sporta poduzme snažne, odlučne mjere. Kazna od tri utakmice neće biti dovoljna, a ako se to dogodi, poslala bi groznu poruku", tvrdi novinar Telegrapha Keith Hackett.

Ono što je posebno interesantno i pomalo zbunujuće je to što je Mitrovićeva reakcija došla nakon očito ispravne odluke Kavanagha da isključi Williana jer je odbranio udarac Jadona Sancha na liniji i tako spasio čist pogodak.

Kavanagh u početku nije imao najbolji pogled, ali ovo je Var radio kako treba, dajući mu priliku da donese ispravnu odluku nakon što je ponovo vidio incident.

United je tada stigao do 1:1, a pošto su i Willian i Mitrović dobili direktne crvene kartone, Crveni vragovi su do kraja utakmice dali još dva gola i tako se plasirali u polufinale FA kupa.

United će u polufinalu 22. ili 23. aprila igrati protiv Brightona na Wembleyu, a početkom juna zakazano je veliko finale. U drugom polufinalu igraju Manchester City i Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića.

Mitrovićeve sulude akcije mogle bi ga sada koštati velikog broja utakmica i za njega bi sezona mogla biti završena.

Sada je disciplinsko tijelo Engleskog nogometnog saveza (FA) na potezu, ali zbog integriteta sudija, moglo bi se zaista dogoditi da Mitrovića pošalju na hlađenje u vidu 10 utakmica.

The Telegraph smatra da bi, ako se adekvatno ne kazni Mitrović, FA poslao jako lošu poruku, jer "ovakvo ponašanje jednostavno je neprihvatljivo i neće se tolerisati".

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti