20. 03. 2023 - 08:25
U Madridu su nezadovoljni suđenjem: Odvratan potez Gavija...
907
Shares
U Madridu su nezadovoljni suđenjem: Odvratan potez Gavija prošao nekažnjeno

U Madridu su nezadovoljni suđenjem: Odvratan potez Gavija prošao nekažnjeno

20. 03. 2023 - 08:25
0
Shares

Sjajnu utakmicu sinoć su odigrali Barcelona i Real Madrid, a pobjedu je nakon velikog preokreta slavila domaća ekipa sa 2:1.

Iako se teško oteti dojmu da je Real možda sinoć zaslužio bod sa ove utakmice, katalonska ekipa je na kraju došla do praktično nedostižnih 12 bodova prednosti u odnos una Real Madrid.

Gostima iz Madrida je sinoć bila neophodna pobjeda kako bi smanjili zaostatak za Barcelonom, te ostali u igri za titulu.

Uprkos tome, Real Madrid nije pokazao dovoljno da osvoji tri boda, te se očekivala dosta bolja predstava izabranika Carla Ancelottija.

Jako zanimljiva situacija desila se u 85. minuti utakmice pri rezultatu 1:1 dok je ekipa Real Madrida još uvijek imala šansu da dođe do pobjede.

Trčali su igrači Real Madrida u kontru, a napadu se pokušavao priključiti i vezni igrać ove ekipe Dani Ceballos.

Ipak, on je u tome spriječen od strane Gavija koji ga je namjerno udario, ali je nevjerovatno da niko od sudija nije vidio ništa.

Tako se Gavi izvukao bez ikakve kazne zbog ove situacije, a na kraju je njegov potez bio dobar jer se Barcelona odbranila. Zanimljivo je da je nekoliko sekundi ranije Ceballos imao duel sa Lewandowskim, te je čini se upravo to najviše iznerviralo mladog Gavija.

Kada je riječ o samoj utakmici Real Madrid je imao vodstvo nakon što je autogol postigao Araujo, ali Barca se nije predavala.

Kreirali su veliki preokret, a pobjednički gol postignut je u 91. minuti utakmice. Strijelac za veliku pobjedu bio je Kessie.

Teoretski nije gotovo, ali samo čudo može da spasi Real, koji će se s Barcom sastati i početkom aprila u revanšu polufinala Kupa.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti