20. 03. 2023 - 07:50
Xavi je otkrio da je iznenađen onim šta je pričao Carlo...
907
Shares
Xavi je otkrio da je iznenađen onim šta je pričao Carlo Ancelotti nakon utakmice

Xavi je otkrio da je iznenađen onim šta je pričao Carlo Ancelotti nakon utakmice

20. 03. 2023 - 07:50
0
Shares

Barcelona je u susretu 26. kola La Lige s 2:1 pobijedila Real i napravila je ogroman korak k naslovu prvaka Španije. Barca sad ima čak 12 bodova više od Reala. Gosti su poveli u 9. minuti autogolom Arauja, a Barca je izjednačila u 45. minuti krasnim pogotkom Sergija Roberta. Pobjedu je Kataloncima donio Kessie golom u 92. minuti.

"Ključno je bilo da ne gubimo lopte i tako dozvolimo Realu da nas kontrira. Real je ubojit u takvoj igri. Patili smo u drugom dijelu, mislim da smo bili bolji. Za mene nije gotovo prvenstvo jer imamo 12 bodova prednosti. Imamo odličnu sezonu u ligi", rekao je nakon utakmice Xavi Hernandez, trener Barcelone.

"Vrijeme je da se oda počast ovim igračima, koji su bili dosta kritikovani u zadnje vrijeme. Sergi Roberto... ne znam što da više kažem o njemu. U svakoj drugoj ekipi on bi bio cijenjen. Ovdje ga se kritikuje. On je primjer svima i sjajno je biti njegov trener", dodao je.

Real je u drugom dijelu zabio gol koji mu je naknadno poništen. Nesuđeni strijelac bio je Marco Asensio, a snimka je pokazala da je bio u ofsajdu. Trener Reala Carlo Ancelotti izrazio je sumnju u tu sudijsku odluku te tako iznenadio svog kolegu iz Barcelone.


"Ofsajd? Bio je i Ancelotti me iznenadio sa svojim izjavama. Više ne trebamo raspravljati. Rezultat je zaslužen i zato volim VAR. Bez njega je sve puno teže, a s njim je rezultat pošteniji", zaključio je Xavi na konferenciji za medije.

 

Index.hr

Učitaj još novosti