17. 03. 2023 - 16:34
Fanovi sigurni da je žrijeb Lige prvaka namješten, sve je išlo...
907
Shares
Fanovi sigurni da je žrijeb Lige prvaka namješten, sve je išlo u korist samo jednog kluba?

Fanovi sigurni da je žrijeb Lige prvaka namješten, sve je išlo u korist samo jednog kluba?

17. 03. 2023 - 16:34
0
Shares

Žrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji je održan danas u Nyonu donio nam je nekoliko fantastičnih duela, ali naravno ponovo je bilo onih koji smatraju da je sve namješteno. Na udaru se našao posebno jedan klub za koji fanovi na Twitteru kažu da se sve namješta u njihovu korist kako bi oni bili prvaci Evrope.

U četvrtfinalu Lige prvaka ćemo gledati sigurno sjajne mečeve, a već sada je jasno da će u centru pažnje biti okršaj Manchester Cityja i Bayerna.

No, kao i svaki put ne može proći bez špekulacija da je žrijeb namješten, a navijači na Twitteru pišu da se posebno išlo u korist italijanskim klubovima kojima se otvorio put do samog finala ovog takmičenja.

Naime, Inter će igrati protiv Benfice, dok će se Napoli i Milan boriti direktno za mjesto u polufinalu. Upravo će pobjednici iz tih duela igrati u polufinalu, te mnogi smatraju da se išlo na to da se jedan tim iz Serije A nađe u finalu.

Parove na današnjem žrijebu izvlačili su nekadašnji fudbaleri Patrick Kluivert i Hamit Altintop, te su mnogi navodno zapazili kako oni uopšte nisu ni miješali loptice u kojima su bila imena klubova iz Serije A.

Pojavila se teorija da je žrijeb namješten i to u korist Napolija koji ove sezone igra fantastično, te su mnogi optužili UEFA-u da žele da upravo klub iz Napulja na kraju dođe do finala i prilike da postane prvak Evrope.

Podsjećamo, u četvrtfinalu Lige prvaka igraju Manchester City - Bayern, Real Madrid - Chelsea, Inter - Benfica i Napoli - Milan.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 11. i 12. aprila, dok će revanš mečevi biti odigrani svega sedam dana kasnije, odnosno 18. i 19. aprila.

Učitaj još novosti