17. 03. 2023 - 16:31
Izbacio Arsenal, pa mu Mourinho odmah poslao poruku: "Slušajte...
907
Shares
Izbacio Arsenal, pa mu Mourinho odmah poslao poruku:

Izbacio Arsenal, pa mu Mourinho odmah poslao poruku: "Slušajte šta mi je napisao..."

17. 03. 2023 - 16:31
0
Shares

Sporting iz Lisabona napravio je sinoć veliko iznenađenje jer je u osmini finala Evropske lige uspio da izbaci Arsenal. Trener ovog tima Ruben Amorim na press konferenciji nakon meča otkrio je da mu je Jose Mourinho prvi poslao poruku, a zatim je i otkrio šta mu je trener Rome napisao.

Ruben Amorim radi odličan posao s lisabonskim klubom, a mnogi za njega kažu da je novi Jose Mourinho što mu sigurno itekako imponuje.

Ovaj 38-godišnjak je tek na početku svoje trenerske karijere, ali u Portugalu već ima odličnu reputaciju. U toj zemlji ga već odavno zovu novim Mourinhom, te od njega očekuju velike stvari u budućnosti.

Da se radi o dosta perspektivnom treneru pokazao je i velikim iznenađenjem u osmini finala Evropske lige jer je Sporting uspio da izbaci favorizovani Arsenal i plasira se u četvrtfinale ovog takmičenja.

Dosta zanimljivo bilo je i na press konferenciji nakon utakmice, a upravo se Amorim našao u centru pažnje.

Jedan od novinara pitao ga je šta misli o tome što za njega kažu da je novi Mourinho, a nakon što je odgovorio na to pitanje otkrio je da mu je upravo trener Rome prvi čestitao na uspjehu i rekao je javno šta mu je Posebni napisao.

"Novi Mourinho? Ma, neće više niko biti kao Mourinho. Takvi komplimenti mi sigurno gode, ali ja pišem neku svoju priču", rekao je Amorim i nastavio.

"Zanimljivo da mi je upravo Jose prvi poslao poruku nakon utakmice. Slušajte šta mi je napisao: 'Stari i novi (Mourinho) su u narednoj fazi Evropske lige'. On je sjajan lik, teško da će se ponovo pojaviti neko poput njega u fudbalu".

Nije nemoguće da upravo u četvrtfinalu gledamo okršaje klubova koji predvode stari i novi Mourinho.

Roma i Sporting će biti danas u bubnju za žrijeb četvrtfinala Evropske lige koji se održava u Nyonu s početkom u 13 sati.

Pored Rome i Sportinga dalje su se plasirali još Manchester United, Sevilla, Feyenoord, Juventus, Bayer Leverkusen i Royale Union SG.

Učitaj još novosti