12. 03. 2023 - 18:20
NAVIJAČI UNITEDA NE MOGU SEBI DOĆI: Velika uzdanica Crvenih...
907
Shares
NAVIJAČI UNITEDA NE MOGU SEBI DOĆI: Velika uzdanica Crvenih đavola na štakama napustila Old Trafford, NE DJELUJE DOBRO

PREMIERSHIP

NAVIJAČI UNITEDA NE MOGU SEBI DOĆI: Velika uzdanica Crvenih đavola na štakama napustila Old Trafford, NE DJELUJE DOBRO

12. 03. 2023 - 18:20
0
Shares

Manchester United je u 27. kolu engleske Premier lige remizirao sa Southamptonom (0:0).

Nije ovo bio najbolji dan za Crvene vragove, a mnoge stvari su se promijenile kada je Casemiro u 34. minuti dobio direktan crveni karton. To je jasno utjecalo na razvoj događaja na terenu, a Unitedovi planovi su se značajno promijenili.

Iako s igračem manje, dojam je da je United bio čak i bliže pobjedi uz neke sjajne šanse i pogođenu stativu Brune Fernandesa.

Osim Casemira, nastup protiv Southamptona po lošem će pamtiti i mladi Alejandro Garnacho, koji je doživio povredu i u 73. minuti ga je zamijenio Jadon Sancho.

Garnacho je stadion Old Trafford napustio sa štakama i sa čizmom na desnoj nozi.

1678640521-mlada-zvijezda-manchester-uniteda-na-stakama-napustila-old-trafford

Foto: Twitter

Nisu poznati svi detalji, ali očito se radi o teškoj povredi za mladog krilnog nogometaša, kojem menadžer Erik ten Hag dosta vjeruje i sve više mu daje priliku i od prve minute, kao što je to slučaj bio i danas.

Manchester Garnachu nudi ugovor na osam godina, no on za sada to ne želi prihvatiti. Želi pristati na četverogodišnji ugovor, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će se na kraju desiti.

Garnacha u Manchesteru smatraju jednim od najvećih talenata posljednjih dvadesetak godina i zbog toga ga žele vezati na čak osam godina. Svjesni su da brojni svjetski klubovi ne štede novac, te će sigurno i Garnacho postati njihova meta u narednim sezonama.

Ovaj 18-godišnjak važeći ugovor ima do ljeta naredne godine i prima 5.000 funti sedmično. Sada bi dobio i mnogo veća primanja, a navodno se radi od 30.000 funti sedmično.

Učitaj još novosti