12. 03. 2023 - 08:42
Danas se kompletira 22. kolo m:tel Premijer lige Bosne i...
907
Shares
Danas se kompletira 22. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo na novom

Danas se kompletira 22. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo na novom "domaćem" terenu

12. 03. 2023 - 08:42
0
Shares

Danas se igraju tri preostale utakmice 22. kola m.tel Premijer lige BiH, a najviše pažnje privlači utakmica između Sarajeva i Veleža koja se igra u Doboju kod Kaknja.

Bordo tim će zbog rekonstrukcije terena na Koševu, ove sezone već na petom stadionu biti "domaćin", što je presedan kakav se ne pamti, vjerovatno u historiji nogometa.
Obje ekipe još uvijek gaje evropske ambicije, a samo pobjeda Sarajevu ostavlja nadu.

"Četvrti derbi u nizu, jako teška utakmica, treća domaća na trećem različitom terenu... Sigurno da nas očekuje teška i neizvjesna utakmica s kvalitetnom protivnikom, s ekipom koja je dobro otvorila prvenstvo, ali su u posljednjem meču poraženi od Zrinjskog i sigurno neće biti lagano. Oni žele isto što i mi, a nadam se da ćemo mi pokazati dobru igru i kvalitet da osvojimo tri boda. Ovo nam je treća utakmica u sedam dana, kao i Veležu, ali mi imamo nešto širi roster i tu vidim našu prednost, oni su kvalitetna ekipa, imaju dobrog trenera i to se vidi na njihovim igrama. Opet kažem, teška utakmica, oni žele bodove, mi želimo bodove da se vratimo na pobjednički put i nadam se da ćemo to ostvariti", rekao je u najavi utakmice trener Sarajeva Mirza Varešenović.

S druge strane, u taboru Velža ulogu favorita prepustili su Sarajevu.

"Anđušić ne može biti s nama, Halilović također. Lea'i još ne može igrati, a neki igrači se vraćaju poput Hasanovića i Vehabovića. Zvonić i Ćuković su malo došli sebi i imat ćemo širi roster nego protiv Zrinjskog. Očekujem da odigramo dobru utakmicu i da budemo na većem nivou nego protiv Zrinjskog. Naravno da je Sarajevo favorit, ali i mi imamo ambicije i svoje adute. Nadam se da ćemo ih pokazati", izjavio je trener Veleža Nedim Jusufbegović.

U istom terminu od 15 sasti sastaju se Sloga Meridan i Željezničar, a oba tima moraju ići na pobjedu kako bi ostala u borbi za konačne ciljeve.

Domaćima su bodovi neophodni u borbi za opstanak i nadaju se dobrom rezultatu.

"Željezničar pruža veoma dobre partije na gostovanjima. Ne igraju baš lijep nogomet, ali znaju da obore tempo utakmice na nivo koji njima odgovara. Znaju i da čuvaju rezultat čekajući na grešku protivnika. Ukoliko takvu igru neutrališemo, možemo do dobrog rezultata. Teren će biti težak za igru, neće omogućiti puno ljepote. Ali, ako smo u Modriči mogli savladati Zrinjski, Velež i Sarajevo, igrali neriješeno sa Borcem, ne vidim razlog da u duelu sa Željezničarom ne ostvarimo dobar rezultat", rekao je trener Sloge Zoran Ćurguz.

Željezničar s druge strane, u ovaj susret ulazi s ulogom favorita i nada se bodovima kojima bi zadržao priključak za prve tri pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Nešto ranije do 13 sati sastat će se hercegovački rivali Posušje i Širiki Brijeg, a oba tima žele popraviti utisak nakon nešto slabijeg početka drugog dijela sezone.

Raspored i rezultati 22. kola PLBiH:

Subota, 11. mart:

Sloboda – Leotar 2:1

Igman – Zrinjski 0:3

Borac – Tuzla City 3:0

Nedjelja, 12. mart:

13.00 Posušje – Široki Brijeg (Arena Sport)

15.00 Sarajevo – Velež (Arena Sport)

15.00 Sloga Meridian – Željezničar (Moja TV)

Učitaj još novosti