25. 02. 2023 - 15:50
OD PLANETARNE SLAVE DO SAMOG DNA: Osuđeni nasilnik i nekoć...
907
Shares
OD PLANETARNE SLAVE DO SAMOG DNA: Osuđeni nasilnik i nekoć ponajbolji na planeti godinama izbjegava odlazak u zatvor, ali mu je sreća konačno okrenula leđa!

ROBINHO

OD PLANETARNE SLAVE DO SAMOG DNA: Osuđeni nasilnik i nekoć ponajbolji na planeti godinama izbjegava odlazak u zatvor, ali mu je sreća konačno okrenula leđa!

25. 02. 2023 - 15:50
0
Shares

Nekadašnji brazilski fudbaler Robinho već godinama izbjegava odlazak u zatvor nakon što je u Italiji osuđen na devet godina zbog napastvovanja i iskorištavanja djevojke, ali Brazil godinama već odbija molbe s Apenina da izruče nekadašnju zvijezdu i pošalju ga na izdržavanje kazne.

Robinho je osuđen da je 2013. godine dok je igrao za Milan napastvovao i iskoristio jednu djevojku u noćnom klubu. Suđenje je trajalo nekoliko godina, ali na kraju je Brazilac osuđen na devet godina zatvora.

Međutim, i prije nego što je cijeli proces počeo Robinho je već pobjegao. Prvo je igrao u Turskoj, a nakon toga je u potpunosti napustio Evropu i vratio se u Brazil koji već nekoliko godina uopšte nije napuštao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robinho (@robinho)

Italijani su nekoliko puta tražili od brazilske vlasti da izruče Robinha i da ga pošalju na izdržavanje kazne, no oni su to svaki put odbili.

No, čini se da je sreća sada konačno okrenula leđa osuđenom nasilniku i kako pišu brazilski mediji Robinho bi veoma brzo trebao da ide iza rešetaka na izdržavanje kazne.

Naime, istragu o slučaju koji se desio prije deset godina u Milanu pokreće sada i vlast u Brazilu, te će u saradnji s italijanskim inspektorima istražiti sve što se dešavalo te noći.

Ovaj 39-godišnjak je u Brazilu prethodnih godina imao ogromnu zaštitu i vjerovao je da je nedodirljiv, ali sreća mu je okrenula leđa. To su potvrdili iz brazilskog tužilaštva, te su otkrili da je istraga pri kraju i da će konačna odluka biti uskoro donesena.

Brazilski mediji pišu da se Robinho ovaj put neće moći izvući i da će od strane brazilskog suda također dobiti kaznu od devet godina zatvora koju će morati odmah da odradi. Priznali su i da su Italijani tražili nekoliko puta njegovo izručenje, ali to je odbijeno i kaznu će, ako bude osuđen ponovo, odraditi u Brazilu.

Robinho je bježao pravdi godinama jer je nakon pokretanja slučaja u Italiji odmah napustio Milan i igrao je nekoliko sezona u Turskoj i Kini, a potom se vratio u Brazil gdje je 2020. godine završio karijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robinho (@robinho)

Prije nekoliko mjeseci bio je na protestima protiv smjene brazilske vlasti koja mu čuva leđa jer je svjestan ako dođe do promjene da će i on morati u zatvor. Ipak, i pored toga u Brazilu više ne mogu da zataškavaju Robinhov skandal i bili su primorani da reaguju.

Također, to su povezali i sa slučajem Danija Alvesa koji je trenutno u zatvoru u Barceloni zbog optužbi za silovanje. Iako nije osuđen nalazi se u zatvoru i nekoliko puta je odbijen zahtjev da se brani sa slobode upravo zbog straha da bi mogao pobjeći u Brazil.

Učitaj još novosti