25. 02. 2023 - 15:43
DETALJI NA KOLJENIMA PRIVUKLI VELIKU PAŽNJU: Ronaldo uradio...
907
Shares
DETALJI NA KOLJENIMA PRIVUKLI VELIKU PAŽNJU: Ronaldo uradio ono što većina muslimana radi

NAVODNO OBAVIO HIDŽAMU

DETALJI NA KOLJENIMA PRIVUKLI VELIKU PAŽNJU: Ronaldo uradio ono što većina muslimana radi

25. 02. 2023 - 15:43
0
Shares

Cristiano Ronaldo nastavlja da se adaptira na život u Saudijskoj Arabiji. Sluteći po njegovom ponašanju u novoj sredini se osjeća i više nego dobro te jednostavno uživa.

Ronaldo je sredinom sedmice da ostatkom saigrača iz Al Nassra proslavio Dan osnivanja Saudijske Arabije te je pokazao koliko poštuje svog domaćina.

Nakon ispodprosječnih predstava na startu, Ronaldo je u posljednjim utakmicama podigao formu te redovno rešeta protivničke mreže ili asistira.

Novi ispis za višestrukog najboljeg igrača svijeta je danas kada će Al Nassr gostovati Damacu te će pobjedom tražiti povratak na prvo mjesto.

Jedan detalj sa posljednjeg treninga Al Nassra je privukao pažnju, a izgleda da je Ronaldo obavio tretman koji većina muslimana obavi barem jednom u životu.

Naime, sluteći prema otiscima na Ronaldovim koljenima izgleda da je slavni Portugalac obavio hidžamu, odnosno terapiju koja služi kao alternativno liječenje.

Hidžama je posljednjih godina sve učestalija u svijetu sporta, dugo godina je praktikuje Karim Benzema, ali i ostali sportisti, ne samo fudbaleri.

Inače, hidžama je korisna za spotiste jer eliminiše toksine, pospješuje oporavak, pojavača snagu prilikom fizičke aktivnosti i čini tijelo opuštenijim.

ronalhidj

Dugo godina je ova metoda liječenja koja uglavnom služi za pročišćavanje krvi i proširivanje vena koje omogućuju bolju cirkulaciju bila vezana isključivo za arapski i muslimanski svijet, međutim posljednjih godina je postala univerzalna pojava.

Ronaldo je poznat kao maksimalni profesionalac i pažljivo vodi brigu o svom tijelu kako bi dodatno produžio svoju karijeru pa i nije iznenađenje što se okrenuo ovom tretmanu.

Inače, najpopularniji fudbaler današnjice se odlično uklopio u novu sredinu i ako je vjerovati njegovom govoru tijela i ponašanju u Saudijskoj Arabiji se osjeća bolje nego odlično.

Učitaj još novosti