07. 02. 2023 - 21:16
TRENER JE OTKRIO "Čak ni Cristiano Ronaldo ne bi mogao...
907
Shares
TRENER JE OTKRIO

TRENER JE OTKRIO "Čak ni Cristiano Ronaldo ne bi mogao podnijeti trening kakav radi on"

07. 02. 2023 - 21:16
0
Shares

Cristiano Ronaldo u 38. godini i dalje važi za jednog od najboljih igrača na svijetu, zahvaljujući prvenstveno enormnoj strasti prema nogometu, ali i nevjerovatnom željom za uspjehom.

Ronaldo možda nije jedan od onih koji su rođeni talentovani. Istina, ima tu i talenta, ali njegov predan rad doveo ga je do samog vrha. Iz Sportinga je kao mlad otišao u Manchester United i počeo da piše historiju.

Kasnije je velike stvario radio u Real Madridu, igrao uspješno u Juventusu, mada mu povratak u Manchester nije donio mnogo toga dobroga, pa se odlučio u poznim godinama skrasiti u Saudijskoj Arabiji, pošto mu je Al Nassr dao jedan od najbogatijih ugovora u historiji sporta.

Portugalac je opsjednut svojom rutinom vježbanja i strogom dijetom. Ima sjajnu tjelesnu građu zahvaljujući pravilnom treniniranju, ali prema riječima osobnog fitness trenera - ni sam Ronaldo ne bi izdržao ono što je Karim Benzema.

Javier Atalaya je lični fitness trener Benzeme i on smatra da su Karimovi treninzi žešći od Ronaldovih.

"Čak ni Cristiano nije mogao podnijeti trening koji radi Benzema", rekao je Atalaya u izjavi za Marcu, osvrnuvši se na trenutnu povredu francuskog napadača.

"Karim napreduje svakim danom. Kod kuće je, nema šta raditi, a i pored toga ide u teretanu trenirati. Njegov mentalitet je usmjeren na napredak".

Benzema se povrijedio u utakmici protiv Valencije početkom mjeseca i propustit će polufinale Svjetskog prvenstva za klubove protiv egipatskog Al Ahlyja u srijedu. Još uvijek nije isključeno da se pojavi u finalu.

Atalaya nije govorio precizno o načinu Benzeminih treninga, no svakako nije mala stvar biti u tome uporniji i izdržljiviji i od samog Ronalda, s kojim je Francuz dugo dijelio svlačionicu.

Momak rođen 1987. godine u Lyonu, gdje je i počeo karijeru, naporno je radio da dođe do samog vrha. On je u Realu od 2009. godine kada je došao za tada ogromnih 35 miliona eura, a ekspanziju je naročito doživio kada je klub napustio Cristiano Ronaldo. Od tada je postao nezaustavljiv i lider Madriđana.

Osim što obožava nogomet, Karim je i strastveni ljubitelj borilačkih sportova. Njemu je zapravo to način pripreme, ali i opuštanja, to je jednom i sam rekao. Boks je postao na neki način Benzemin bijeg od problema, ali i njegova priprema za ono što ga čeka kada istrči na zeleni teren.

"Volim borilačke sportove, volim naporne treninge. Jednog dana bih volio da se borim u ringu", kazao je Benzema u jednom razgovoru sa bivšim svjetskim prvakom Fouadom Ezbirijem, koji j postao trener.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti