07. 02. 2023 - 21:15
Manchester City angažuje najjačeg Johnsonovog advokata, plaćat...
907
Shares
Manchester City angažuje najjačeg Johnsonovog advokata, plaćat će ga isto kao i De Bruynea

Manchester City angažuje najjačeg Johnsonovog advokata, plaćat će ga isto kao i De Bruynea

07. 02. 2023 - 21:15
0
Shares

Aktuelni prvak Engleske angažovat će najjači tim advokata predvođen čovjekom koji brani bivšeg premijera Borisa Johnsona.

Skandal oko Manchester Cityja je sve ozbiljniji, a Premier liga je optužila aktuelne prvake za kršenje finansijskih pravila tokom niza godina.

Cityju prijete žestoke kazne, od oduzimanja titula i bodova do izbacivanja iz Premier lige. A da se to ne bi desilo, klub s Etihada angažovat će, kako prenosi Sun, armiju advokata koji će braniti klub pred sudom.

Advokate će predvoditi čovjek koji je branio Borisa Johnsona tokom "Partygate skandala", Davida Philipa Pannicka KC-a, a sve kako bi City "očistio" svoje ime.

Lord Pannick važi za jednog od najjačih advokata svoje generacije i bit će uključen u predstojeću pravnu bitku. To će skupo koštati City, ali bi mogao "očistiti" Građane zauvijek.

Engleski mediji navode da će Pannick KC koštati Manchester City isto kao i najbolji igrač tima Kevin de Bruyne. U pitanju je plata od 460.000 eura sedmično. To je plata koju će advokat dobiti ukoliko slučaj dođe na suđenje, a on bude radio puno radno vrijeme.

Inače, City je pod istragom za period od 2009. do 2018. godine. Premier liga optužila je City za više od 100 optužbi za kršenja finansijskih pravila. Istraga je trajala četiri godine.

Učitaj još novosti