07. 02. 2023 - 22:05
Turčin razgovarao s Ronaldom o zemljotresu pa odlučio njegov...
907
Shares
Turčin razgovarao s Ronaldom o zemljotresu pa odlučio njegov poklon staviti na aukciju

Turčin razgovarao s Ronaldom o zemljotresu pa odlučio njegov poklon staviti na aukciju

07. 02. 2023 - 22:05
0
Shares

Turski nogometni reprezentativac Merih Demiral odlučio je na aukciju dati poklon od Cristiana Ronalda, a onda novac donirati Turskoj i Siriji koje je pogodio razoran zemljotres.

Demiral je svojevremeno u Juventusu tražio potpisani dres Cristiana Ronalda. Dobio je poklon od svog junaka još kao golobradi mladić, a sada je odlučio donirati dres kako bi pomogao svojoj zemlji u najtežim trenucima posljednjih decenija.

Razoran zemljotres odnio je oko 6.500 života, do trenutka pisanja članka, a Turskoj i Siriji bit će potrebna svaka pomoć pa tako i ona koju organizuje Demira.

Brojni nogometaši i poznati sportisti uključili su se u akciju pružanja pomoći unesrećenim zemljama, a Demiral je putem društvenh mreža poručio kako je obavio razgovor s Ronaldom i odlučio dres staviti na aukciju.

"Upravo sam razgovarao s Cristianom Ronaldom. Rekao mi je da je tužan zbog onoga što se desilo u Turskoj. Dajemo na aukciju Ronaldov potpisani dres iz moje kolekcije. Sav prihod od aukcije iskoristit će se za područje potresa i bit će donirano", napisao je Demiral uz fotografiju dresa.
Inače, Demiral se upoznao s Ronaldom dok je nosio dres Juventusa. Igrao je za Staru damu od 2019. do 2022. godine, ali je više vremena proveo na posudbi u Atalanti koja ga je prošlog ljeta i otkupila.

Učitaj još novosti