06. 02. 2023 - 13:16
Bivši igrač Chelseaja i Newcastlea zatrpan pod ruševinama u...
907
Shares
Bivši igrač Chelseaja i Newcastlea zatrpan pod ruševinama u Turskoj, svi se mole da je živ

Bivši igrač Chelseaja i Newcastlea zatrpan pod ruševinama u Turskoj, svi se mole da je živ

06. 02. 2023 - 13:16
0
Shares

Dva razorna zemljotresa pogodila su jugoistočnu Tursku i sjever Sirije, a teško je pogođen i grad Antakya iz kojeg dolazi i Hatayspor. Trener ovog kluba Volkan Demirel u suzama je molio jutros za pomoć, a mediji uz Turske navode da su pojedini igrači zatrpani u ruševinama i da nije poznato da li su živi.

U ranim jutarnjim satima prvo se desio zemljotres jačine 7.8 stepeni po Richteru koji je pogodio jugoistočni dio Turske. Najteže je prošao Gaziantep, ali i ostali okolni gradovi i broj žrtava nažalost raste iz minute u minut.

No, nije bolja situacija ni u gradu Antakya koji se nalazi blizu granice sa Sirijom. Iz ovog grada dolazi i klub Hatayspor koji je sinoć igrao meč protiv Kasimpaše i slavio sa 1:0, ali niko ni slutio nije tada kakva katastrofa će zadesiti ovaj grad u klub.

Prema informacijama iz turskih medija u razornom zemljotresu koji je pogodio ovaj grad ima i poginulih iz Hatayspora i špekuliše se da su nažalost stradali i pojedini fudbaleri turskog superligaša.

Trenutno je potvrđeno da je pod ruševinama zatrpano nekoliko članova Hatayspora za kojima spasioci tragaju i pokušavaju doći do njih.

Poznato je da je sportski direktor ovog kluba Taner Savut pod ruševinama i nije poznato da li je živ. To je potvrdio i trener Volkan Demirel koji je jecajući molio jutros za pomoć jer je i sam svjestan da su i njegovi pojedini igrači ugroženi.

Nažalost, potvrđeno je da je pod ruševinama sigurno jedan od igrača ovog kluba, a to je Christian Atsu koji je sinoć upravo dao gol u 97. minuti za pobjedu protiv Kasimpaše.

Izvor OVDJE.

Atsu je zatrpan pod ruševinama i također nažalost nije poznato njegovo trenutno stanje. Potraga za njim trenutno traje i svi se nadaju da je nekadašnji igrač Chelseaja i Newcastlea živ i dobro i da će biti spašen.

Sva takmičenja u Turskoj su zaustavljena i jasno je da je sve stalo i da je glavni cilj da se pomogne unesrećenim ljudima koji su i dalje zatrpani pod ruševinama.

Nadati se da će igrači Hatayspora i članovi kluba koji su trenutno među nestalima biti uspješno spašeni i da neće biti poginulih, ali nažalost trenutno informacije koje stižu iz ovog grada i nisu previše obećavajuće.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti