06. 02. 2023 - 13:59
Oglasili se iz Manchester Cityja: Radujemo se što ćemo ovo...
907
Shares
Oglasili se iz Manchester Cityja: Radujemo se što ćemo ovo pitanje riješiti jednom i zauvijek

Oglasili se iz Manchester Cityja: Radujemo se što ćemo ovo pitanje riješiti jednom i zauvijek

06. 02. 2023 - 13:59
0
Shares

Čelnici Manchester Cityja oglasili su se službenim saopćenjem nakon informacije o navodnom kršenju pravila finansijskog fair-playja, zbog kojeg mu prijeti oduzimanje 10 bodova u ovoj sezoni. Kako su istakli, raduju se istrazi kako bi se ovo pitanje riješilo "jednom i zauvijek".

Manchester City je, podsjećamo, optužen da je kontinuirano tokom devet godina kršio pravila finansijskog fair-playa. Istraga je vršena tokom protekle četiri godine, a tužitelji Premiershipa su napravili čvrstu optužnicu protiv koje advokati Cityja, tvrde mediji u Velikoj Britaniji, neće imati mnogo šansi.

Ipak, City vjeruje da će ovo pitanje riješiti "jednom i zauvijek" te da su čisti u ovoj situaciji. Prenosimo njihovo zvanično saopćenje.

"Manchester City iznenađen je objavljivanjem informacija o navodnom kršenju pravila Premiershipa, a posebno s obzirom na opsežan angažman i veliku količinu materijala koje su dobili.

Klub pozdravlja preispitivanje ovog pitanja, kako bi neovisne komisije nepristrasno razmotrile skup dokaza koji su ponuđeni.

Kao takvi, radujemo se što će se ovo pitanje riješiti jednom i zauvijek."

Mediji u Britaniji javljaju da se Manchester City, ukoliko bude kažnjen, neće moći žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Učitaj još novosti