06. 02. 2023 - 13:14
NAKON NESREĆA U TURSKOJ Potresan snimak nogometne legende iz...
907
Shares
NAKON NESREĆA U TURSKOJ Potresan snimak nogometne legende iz Turske, emotivno se slomio tokom apela za pomoć

NAKON NESREĆA U TURSKOJ Potresan snimak nogometne legende iz Turske, emotivno se slomio tokom apela za pomoć

06. 02. 2023 - 13:14
0
Shares

Legendarni turski golman, a danas trener Hatayaspora Volkan Demirel objavio je potresan snimak na društvenoj mreži Instagram u kojem je pozvao sve ljude da pomognu njemu i njegovom narodu nakon snažnih zemljotresa u Turskoj.

Zemljotres magnitude 7,8 po Richteru je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodio Tursku i sjeverozapadni dio Sirije. Potom je danas oko podneva po truskom vremenu tursko-sirijsku granicu uzdrmao novi jak zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru.

"Pomoć! Htio bih da pošaljete sve resurse koje imate, nije samo u pitanju Hatay i Antakya... Molim vas! Molim vas u ime Boga, ljudi ovdje umiru", rekao je Demirel pa zaplakao u ovom potresnom snimku koji je objavio.

Video OVDJE.

Riječ je o legendarnom turskom golmanu koji je u karijeri branio za Kartalspor i Fenerbahče, a bio je i reprezentativac Turske za koju je odigrao 63 utakmice.

Predsjednik Turske Reccep Tayip Erdogan u podne je rekao kako je 45 država ponudilo pomoć Turskoj. Iznio je podatke da je poginulo 912 osoba, a da je 5.400 povrijeđeno. Iz ruševina je spašeno 2.470 ljudi.

Bosna i Hercegovina kao članica mehanizma civilne zaštite EU, spremna je da što hitnije uputi pomoć ugroženom u Turskoj.

Učitaj još novosti