06. 02. 2023 - 08:50
Šef UFC-a nije imao lijepe riječi za oproštaj Fedora:...
907
Shares
Šef UFC-a nije imao lijepe riječi za oproštaj Fedora: Nevjerovatna izjava u ovom trenutku

Šef UFC-a nije imao lijepe riječi za oproštaj Fedora: Nevjerovatna izjava u ovom trenutku

06. 02. 2023 - 08:50
0
Shares

Američki veteran Ryan Bader završio je karijeru velikog Fedora Emelianenka na ružan način, tehničkim nokautom već u prvoj rundi odbranivši tako teškaški pojas u Bellatoru.

Bivši UFC borac ušao je tako u historiju kao jedini koji je dva puta slavio protiv Rusa koji je nekad uistinu bio najveći.

''Ima 46 godina. Ne bi se smio više boriti, ali on je odrastao čovjek. Trebao se ostaviti toga barem prije dvije godine'', rekao je šef UFC-a Dana White kada su ga pitali o oproštaju Fedora.

Rus je uistinu bio najveći, ali prije 14-15 godina. Bio je najveći u doba Pridea, a s gašenjem te kultne japanske organizacije ugasio se nekako i Fedor iako je tada bio tek u ranim 30-ima.

S UFC-om se nikad nije uspio dogovoriti i nije se borio s najvećim borcima te organizacije.

''Nije da ga ne volim, ali jednostavno se to nije dogodilo. Ne može se reći da nismo probali, dali smo mu šansu'', rekao je White o propalim pregovorima.

Fedor je završio u Strikeforceu gdje je prije 13 godina doživio tri teška poraza kada se u SAD-u prvi put okušao s nešto konkretnijim borcima uz nešto stroža anti-doping pravila.

'Ne želi sad se pos*ati po njemu, ali znate što sam dosad govorio o njemu. Pa njega je nokautirao Dan Henderson koji je inače srednja kategorija. Ljudi su ga voljeli pa su ga cijenili, ali nikad se nije testirao u UFC-u'', nije mogao suzdržati se White koji je na kraju poručio:

''Nisam nikad bio jedan od onih koji su smatrali kako je Fedor bio jedan od najboljih svih vremena.''

 

Gol.hr

Učitaj još novosti