06. 02. 2023 - 10:40
Zbog bizarnog razloga odgođen meč u Grčkoj: Ko je skratio...
907
Shares
Zbog bizarnog razloga odgođen meč u Grčkoj: Ko je skratio stative i napravio nevjerovatnu scenu?

Zbog bizarnog razloga odgođen meč u Grčkoj: Ko je skratio stative i napravio nevjerovatnu scenu?

06. 02. 2023 - 10:40
0
Shares

Pomalo nevjerovatno scene, blago rečeno komične vidjeli smo jučer u Grčkoj. Meč 21. kola nogometnog prvenstva te zemlje između Atromitosa i AEK-a nije odigran zbog bizarnog razloga.

Naime, oba gola su bila niža od dimenzija koje su po pravilima propisane.

Gostujući igrači su lako shvatili da nešto nije uredu sa jednim golom i to su 'prijavili', te su sudije odlučile da sve provjere. Na kraju je utvrđeno da ni drugi gol nije po pravu, oddnosno da su oba niža nego što to smije biti.

Jedan tri centrimetra, a drugi čak pet. Nastale su nevjerovarne scene, mnogi i nisu vjerovali šta se sešava, a početak meča je bio odgođen za pola sata. Sve se činilo da se golovi dovedu u red, odnosno potkopaju stative i budu na pravilnoj visini. Ipak, nije se u tome uspjelo i igrači su poslani u svlačionicu.

Sudije su zaključile da uslova za igru nema, a publika je razočarana napustila stadion.

Izvor OVDJE.

Svi su prisustvovali scenama koje će danima prepričavati,  a koje možemo vidjeti samo na niželigaškim utakmicama.

Sada su Grci odlučili da pomjere granicu, ali i dobiju negativnu reklamu za svoje nogometne prvenstvo. Kako smo i naveli, utakmica nije odigrana, te će biti određen novi termin.

Za  AEK je ovo bila veoma važna utakmica. Klub iz Atine vodi bitku za prvaka Grčke, te zaostaje samo bod razlike za Panathinaikosom.

Sada će morati sačekati na novi meč. Član AEKA-a je mladi bh. nogometaš Vedad Radonja, dok je Anel Šabanadžović član drugog tima ovog kluba.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti