06. 02. 2023 - 08:42
NE IDE DOBRO Dvije minute igrao s papirom u ruci i pokušao...
907
Shares
NE IDE DOBRO Dvije minute igrao s papirom u ruci i pokušao shvatiti šta mu je trener napisao, pa doživjeli debakl

NE IDE DOBRO Dvije minute igrao s papirom u ruci i pokušao shvatiti šta mu je trener napisao, pa doživjeli debakl

06. 02. 2023 - 08:42
0
Shares

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima u derbiju 20. kola La Lige pobijedila ubjedljivo Sevillu sa 3:0 i sada na liderskoj poziciji ima osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. No, pored sjajnih golova ovaj meč obilježila je i nevjerovatna situacija u kojoj je bio veznjak gostiju Joan Jordan.

Sevilla je na Camp Nou stigla kako bi se samo fokusirala na odbranu svog gola i pokušala osvojiti jedan bod, te je bilo očito da Jorge Sampaoli i nije sa svojom ekipom došao na ovaj meč previše ofanzivno orijentisan.

Gosti iz Andaluzije uspjeli su sprovesti svoj plan u prvih 57 minuta sinoćnje utakmice u kojoj smo gledali opsadu gola Seville, a Barcelona je u 58. minuti razbila taj bedem i došla do prednosti od 1:0 kada je gol zabio Jordi Alba.

Katalonci su nakon toga u potpunosti do kraja meča pregazili bezidejnu Sevillu koja je nastavila s očajnim izdanjima iz ove sezone i još uvijek se nalazi u donjem dijelu tabele što niko nije mogao očekivati da će se desiti.

Nije pomoglo ni to što je krajem prošle godine Julen Lopetegui dobio otkaz i umjesto njega stigao je Sampaoli, ali on nije uspio da napravi preokret u Sevilli koji se očekivao.

Kakvo rasulo vlada u ovom timu najbolje se vidjelo u sinoćnjem meču protiv Barcelone, a u centru pažnje nalazi se posebno jedna situacija o kojoj bruji fudbalska javnost.

Naime, nakon što su primili prvi gol Sampaoli je odlučio napraviti izmjenu i umjesto Acune na teren je poslao Ocamposa koji je nosio i papir na kojem je pisala poruka trenera Seville za Jordana o novoj formaciji.

Međutim, kamere su pratile Jordana koji je više od dvije minute igrao s tim papirom u ruci i kod svakog prekida bi ponovo čitao šta na njemu piše, ali nikako očito nije shvatao ono što mu je Sampaoli napisao.

Izvor OVDJE.

Jordan je izgledao potpuno zbunjeno dok je pokušavao dešifrovati poruku Sampaolija, a na kraju je argentinski stručnjak morao reagovati i s aut-linije vikao je i objašnjavao Jordanu šta piše na tom papiru.

Na kraju je on saigračima objasnio u kakvoj formaciji trebaju igrati u nastavku utakmice, ali se stvari uopšte nisu promijenile jer je Barcelona do kraja utakmice zabila još dva gola i igrači Seville u toj novoj postavci izgledali su totalno izgubljeno na terenu.

Katalonci su prvo u 70. minuti preko Gavija poveli sa 2:0 nakon što je maestralnu asistenciju upisao Raphinha, a upravo je Brazilac devet minuta kasnije postigao pogodak za konačnih 3:0 na asistenciju Jordija Albe.

Barcelona je ostala prvoplasirana na tabeli sa 53 boda i sada ima čak osam bodova više od Real Madrida koji je danas neočekivano poražen u gostima protiv Mallorce sa 1:0.

Što se tiče Seville nakon dvije uzastopne pobjede ovaj tim je upisao osmi poraz u sezoni i nalazi se na tek 16. mjestu sa 21 bodom. Sevilla ima tek dva boda više od Cadiza koji je na mjestu koje vodi u Segundu.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti