05. 02. 2023 - 15:04
POGINUO POZNATI TENISAČ I NJEGOVO DVOJE DJECE! Cijela zemlja...
907
Shares
POGINUO POZNATI TENISAČ I NJEGOVO DVOJE DJECE! Cijela zemlja šokirana velikim gubitkom, a za sve je kriva jedna stvar…

POGINUO POZNATI TENISAČ I NJEGOVO DVOJE DJECE! Cijela zemlja šokirana velikim gubitkom, a za sve je kriva jedna stvar…

05. 02. 2023 - 15:04
0
Shares

Tužne vijesti iz nama susjedne, prekomorske Italije. Poznati tenisač poginuo je u strašnoj automobilskoj nesreći, nastradao je on i njegovo dvoje djece.

Nesreća se dogodila na autocesti A14 u smjeru sjevera, u tunelu Castello u Grottammareu (Ascoli Piceno). Andrea Silvestrone, tenisač i njegovo dvoje djece su preminuli, a treće dijete je povrijeđeno.

Automobil u kojem su se vozili sudario se s kamionom. Vozač kamiona prošao je bez ozljeda.

Državni prvak

Bio je tenisač koji je igrao na ITF-ovom Touru, paralimpijski tenisač popularan u Italiji. Preminuli su njegovo najmlađe dijete od osam godina, kao i kći od 14 godina, dok je 12-godišnji sin povrijeđen.

Sa 33 godine saznao je da je teško, bolestan, tad je krenula njegova borba. Dijagnosticirana mu je teška bolest, ali nije se predavao.
I uspio je, postao je višestruki talijanski prvak u tenis 2022. godine, a kao pralimpijski pobjednik postao je primjer i uzor brojnima u svojoj državi.

“Zahvaljujem životu koji mi je toliko toga dao, ali sad i na trenutak i oduzeo”, govorio je nakon bolesti.

No ovoga puta mu je sve oduzeo. Prema policijskoj rekonstrukciji nesreće, izgubio je kontrolu nad vozilom, skrenuo u krivi trak, pokušao se vratiti, ali bilo je kasno, kamion je naletio i dogodila se tragedija, prenosi Dnevno

Učitaj još novosti