05. 02. 2023 - 11:56
Pljačka kakva se ne pamti: Brojanje od 27 sekundi, autsajder...
907
Shares
Pljačka kakva se ne pamti: Brojanje od 27 sekundi, autsajder plakao zbog onog što su mu napravili

Pljačka kakva se ne pamti: Brojanje od 27 sekundi, autsajder plakao zbog onog što su mu napravili

05. 02. 2023 - 11:56
0
Shares

‘Australijski bokser Liam Wilson (26) brutalno je opljačkan u meču protiv meksičkog boksera i zvijezde u najavi Emanuela Navarretea i u suzama je dočekao kraj ovog meča nakon nezapamćene krađe.

Liam Wilson dobio je šansu da napadne pojas WBO prvaka superlake kategorije, a protivnik je bio Meksikanac Emanuel Navarette koji je na kraju uzeo upražnjenu titulu prekidom u devetoj rundi.

Međutim, ono što se dešavalo u četvrtoj rundi pokazuje ono najgore iz boksa - prevaru u korist većeg imena koje se gura na svjetski vrh
Wilson je serijom žestokih udaraca poslao protivnika na pod. Zatim je uslijedila komedija kada je sudija Chris Flores dao Navarreteu gotovo pola minute za oporavak.

Došao je Flores do sedam u brojanju, Navarette očigledno nije bio spreman za nastavak, pa mu je neko sa strane uputio savjet da izbaci zaštitnu gumu iz usta.
To je Meksikanac i učinio. Dalo je to razlog sudiji da prekine brojanje, pa je Navarrete dobio čak 27 sekundi da se oporavi.

To je ovom borcu itekako prijalo. Iz izgubljenog meča se potpuno vratio i na kraju je on slavio prekidom u devetoj rundi borbe. Po mnogima nezasluženo.

Prvi čovjek No Limit promocije Matt Rose bijesan je zbog svega što se desilo u ringu. Najavio je zvaničnu žalbu i proglašenje borbe kao no contest, ali teško da to može utješiti Australca.

Liam Wilson je u suzama govorio za australske medije. Uvjeren je da je trebao pobijediti i postati šampion.

"Vidio sam mu lice. Oči su mu bile sje**ne. Bio je na tlu, oči su mu se vrtile. Izgledalo je kao da je gotov i sramota je što su mu dali toliko vremena da se oporavi i da vrati osjećaj u tijelu", rekao je Wilson i nastavlja:

"Nakon toga je još jednom izbacio zaštitnu gumu. Tako je kupio još nekoliko sekundi i na kraju je gotovo 30 sekundi dobio da se oporavi. Nije fer. Nije. Previše mu je vremena dao da se oporavi."

Na pitanje novinara da li se smatra opljačkanim ovaj sjajni bokser je odgovorio na vrhunski način.

"Ako je istina da su mu dali 27 sekundi da se oporavi, onda je to pljačka. Ali, ja sam samo borac i ako moja ruka nije u zraku, to je poraz. Međutim, ovo je poprilična sramota. Bio je na staklenim nogama i kad je nastavio. Nisam mogao vjerovati šta se dešava u ringu jer je sve trajalo poprilično dugo."

"Sramota. Ovo mi je bio san otkako sam dijete bio. Sramota. Snimci ne lažu. Želim da cijeli svijet ovo vidi", poručio je kroz suze nesretni Australac.

Liam Wilson je doživio svoj drugi poraz u karijeru u kojoj ima i 11 pobjeda, dok je Meksikanac Navarrete na omjeru od 37 pobjeda i jednog poraza.

Učitaj još novosti