05. 02. 2023 - 13:59
Neuer na udaru jer brani potjeranog Hrvata: "Bolje da više ne...
907
Shares
Neuer na udaru jer brani potjeranog Hrvata:

Neuer na udaru jer brani potjeranog Hrvata: "Bolje da više ne zaigra za Bayern"

05. 02. 2023 - 13:59
0
Shares

BAYERNOV ozlijeđeni golman Manuel Neuer pod velikim je kritikama Uprave kluba nakon intervjua za Athletic u kojem je govorio o otkazu Toniju Tapaloviću, Hrvatu koji je godinama radio u bavarskom klubu kao trener golmana. Neueru je ta odluka teško pala jer je vrlo blizak s Tapalovićem te ih veže i višestruko kumstvo. Neuer je krsni kum Tapalovićevu sinu, a Tapalović Neuerov vjenčani kum.

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je netko iščupao srce", rekao je Neuer za The Athletic

Salihamidžić najavio sankcije: Stavio je sebe iznad kluba

Neuerove izjave već su žestoko kritizirali čelnik kluba Oliver Kahn i legendarni Lothar Matthäus, a sad im se pridružio i sportski direktor Hasan Salihamidžić, koji tvrdi da Neuer stavlja osobne interese iznad interesa kluba, dok bivši reprezentativac Dietmar Hamann smatra da se Neuer sramoti i da više ne bi smio igrati za Bayern.

"Razumijem da je odluka na Neuera osobno utjecala, ali očekivao bih drukčije ponašanje od njega, posebno zato što je kapetan. Odluka, koja je i za nas bila teška, nema nikakve veze s Manuelom i to smo mu objasnili", rekao je Salihamidžić pa najavio moguće posljedice za svog legendarnog golmana.

Salihamidžić on Neuer's interview: "I understand that Manuel is personally affected. But I'd have expected a different behavior from him, especially as captain. The decision, which was also difficult for us, had nothing to do with Manuel. We explained that to him" [@cfbayern]

"Prvo ćemo o tome razgovarati s Manuelom. Razočaranje koje opisuje zbog Tapinog otkaza prevladava jer je Manuel stavio svoje osobne interese iznad interesa kluba. Ali o tome ćemo s njim razgovarati senzibilno i interno."

Hamann: Sramoti se, bolje da više ne brani za Bayern

Neuer neće braniti do kraja sezone jer je slomio nogu na skijanju na odmoru nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a Bayern je kao zamjenu doveo Yanna Sommera, koji se navodno od prvog dana nije slagao s Tapalovićem, ali nije jasno je li to glavni i jedini razlog raskida suradnje s hrvatskim stručnjakom.

"Tapalovićev odlazak po meni je bio najbolje rješenje", prokomentirao je bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamann, danas stručni komentator Skya. "Neke od njegovih izjava su jednostavno sramotne, pokazuju njegovu taštinu jer je sebe stavio na prvo mjesto, a ne klub." Kad su ga pitali misli li da bi Neuer trebao ponovno igrati za Bayern nakon što se oporavi, Hamann je jasno odgovorio: "Ne."

Učitaj još novosti