05. 02. 2023 - 13:26
Igrači Manchester Uniteda složno odlučili: "Njega ne želimo u...
907
Shares
Igrači Manchester Uniteda složno odlučili:

Igrači Manchester Uniteda složno odlučili: "Njega ne želimo u našoj ekipi"

05. 02. 2023 - 13:26
0
Shares

Igrači Manchester Uniteda složno su odlučili da mladog napadača Masona Greenwooda ne žele vidjeti u ekipi do kraja sezone i smatraju da bi prisustvo ovog 21-godišnjaka moglo loše utjecati na odnose u svlačionici.

Mason Greenwood oslobođen je optužbi za pokušaj silovanja i napad na djevojku te je sada slobodan da se vrati igranju fudbala.

Međutim, 21-godišnji napadač nije dobrodošao u svlačionicu Crvenih đavola. Ostatak ekipe, tvrde engleski mediji, ne želi da im on pokvari zajedništvo koje imaju.

"Igrači su otvoreni za njegov povratak, ali smatraju da bi ih to moglo žestoko koštati i uznemiriti. Svlačionica je trenutno najsretnija u proteklih nekoliko godina i niko ne želi čovjeka koji će uzdrmati brod", pišu engleski mediji.

screenshot-335

Mason Greenwood je svoj posljednji meč za Manchester United odigrao u januaru 2022. godine. Potom su uslijedili problemi sa zakonom, optužba za napad i pokušaj silovanja zbog kojeg ga je tim suspendovao.

Godinu dana kasnije ovaj 21-godišnjak je oslobođen optužbi. Međutim, izvjesno je da ga nećemo gledati u dresu Crvenih đavola u skorije vrijeme, a navodno je i on spreman da ode.

Razočaran je mladi fudbaler jer klub nikada nije javno stao iz njega. Spreman je zauvijek napustiti tim i nikad više ne kročiti na Old Trafford.

"Bio je jasan da ne želi više obući dres Manchester Uniteda. Osjeća da klub nikad nije stao uz njega", rekao je izvor za The Sun i dodaje:

"Rekao je da bi rado otišao u Kinu. Nije mu bitno ime kluba samo da je dobro plaćen i da redovno igra. Možda je njegov stav u proteklih nekoliko mjeseci malo omekšao, ali nije nimalo sretan", govori izvor blizak fudbaleru.
On je također veoma sretan jer se bolna faza njegovog života konačno okončala. Mnogo lakše sada diše ovaj nesretnik.

"Osjećam olakšanje jer je sada sve gotovo. Želim se zahvaliti mojoj porodica i svima koji me vole, kao i prijateljima za njihovu podršku. Neću više komentarisati ništa vezano za ovo", rekao je Greenwood.

Greenwood je prošao sve omladinske selekcije Manchester Uniteda, a debi za prvi tim upisao je u martu 2019. godine kod Olea Gunnara Solskjaera.

Ubrzo je postao neizostavan član prvog tima. Igrao je zaista odlično, debitovao je i za reprezentaciju Engleske, a u dresu Crvenih đavola s Old Trafforda je postigao 35 pogodaka u 129 nastupa.

Učitaj još novosti