05. 02. 2023 - 11:14
Grupa amatera ili profesionalni fudbaleri? Ptica trkačica...
907
Shares
Grupa amatera ili profesionalni fudbaleri? Ptica trkačica pokazala sav očaj Liverpoola

Grupa amatera ili profesionalni fudbaleri? Ptica trkačica pokazala sav očaj Liverpoola

05. 02. 2023 - 11:14
0
Shares

Liverpool je u 22. kolu Premier lige razbijen na gostovanju kod Wolverhamptona s uvjerljivih 3:0, a ponovo je u centru pažnje u jednom trenutku bio španski fudbaler Adama Traore koji je odbranu Redsa učinio smiješnom.

Liverpool igra očajnu sezonu. Katastrofa je danas doživljena na Molineauxu uz zaista lošu igru ekipe koju vodi Jurgen Klopp.

Defanzivno Liverpool igra zaista katastrofalno. To je danas pokazao španski fudbaler Adama Traore koji je u pet sekundi uspio pobjeći odbrani Redsa i potom asistirati za gol Rubenu Nevesu.

Traore važi za jednog od najbržih fudbalera svijeta. Kada on pokrene motore na otvorenom prostoru gotovo je sigurno da će se desiti velika šansa, a tako je bilo i danas
Adama je stajao na 30 metara od svog gola. Pet sekundi kasnije koristi fenomenalnu loptu, prošetao je pored uspavanih igrača Liverpoola i zatim dodaje loptu za Rubena Nevesa koji pogađa za 3:0.

Ptica trkačica engleskog fudbala još je jednom pokazala da ga apsolutno niko ne može stići kada krene prema protivničkom golu, ali mora se reći da je imao i veliku pomoć očajnih fudbalera Liverpoola koji su izgledali kao amateri.

Adama Traore je ove sezone nastupio ukupno u 24 utakmice i za razliku od prethodnih sezona ima nešto skromniju statistiku. Ovaj 27-godišnjak upisao je dva pogotka uz jednu asistenciju.

Ugovor ovog fudbalera s Wolverhamptonom traje do kraja sezone nakon čega će vjerovatno napustiti klub jer pregovori o nastavku saradnje nisu bili uspješni.

Španski fudbaler je član Wolvesa postao 2018. godine. Ukupno je odigrao 177 utakmica i postigao je 13 pogodaka. Prošle godine bio je na kratkoj pozajmici u Barceloni, koja je na kraju odlučila da ne otkupi njegov ugovor.

Podsjetimo, on je i ponikao u dresu katalonskog velikana. Pravu šansu na Camp Nou nije dobio, pa je put do vrha morao tražiti u Engleskoj.

Na Ostrvu je od 2015. godine kada je potpisao za Aston Villu, a pored Wolverhamptona je igrao još i za ekipu Middlesbrougha.

Učitaj još novosti