05. 02. 2023 - 09:19
Enzo Fernandez je otišao u London, ali večeras je doživio...
907
Shares
Enzo Fernandez je otišao u London, ali večeras je doživio poniženje koje će dugo da boli

Enzo Fernandez je otišao u London, ali večeras je doživio poniženje koje će dugo da boli

05. 02. 2023 - 09:19
0
Shares

Kraj januara ponudio nam je još jednu transfer dramu koja je na kraju završena sjajnim transferom. Argentinski fudbaler Enzo Fernandez postao je fudbaler Chelsea.

Momak koji je s Argentinom u decembru prošle godine postao prvak svijeta i dobio nagradu za najboljeg mladog igrača na Mundijalu, na Stamford Birdge je došao iz redova Benfice.

Ipak u Lisabonu mu ne mogu oprostiti odlazak i večeras je doživio veliko poniženje.

Na utakmici portugalske lige između Benfice i Casa Pie koju je domaća ekipa dobila sa 3:0, navijači na Da Luzu su provocirali Fernandeza.

Jedan dio stadiona je postavio pitanje "Ko je Enzo?", a drugi dio stadiona odgovara: "Ne znam!" i pomenuti vid skandiranja trajao je nekoliko minuta.

Navijači Benfice su jasno pokazali šta misle o odlasku Enza Fernandeza u London.
Sigurno ni samom fudbaleri neće biti jednostavno kada vidi šta navijači Benfice misle o njemu, ipak je Benfica klub koji ga je lansirao u zvijezde.

Inače transfer će biti realizovan u šest rata, ali će Chelsea unaprijed uplatiti 40 miliona funti, a upravo oko toga je bilo najviše rasprava.

U dosadašnjoj karijeri Fenrandez je nastupao za River Plate, a u Benfici se zadržao samo šest mjeseci, te je postao najskuplje plaćen igrač u historiji Premiershipa.

I šest mjeseci bilo je dovoljno da sjajnim igrama u Benfici bude standardan reprezentativac Argentine i dostigne ogormnu cijenu na tržištu.

Chelsea je dugo pokušavao da dogovori dolazak Enza Fernandeza, te iako se u jednom trenutku činilo da su odustali, uspjeli su da sve dogovore posljednjeg dana prijelaznog roka.

Ukupno će transfer iznositi oko 130 miliona eura.

Kada je riječ o River Plateu i njihova zarada je sjajna, jer će dobiti 25 posto do transfera što iznosi 30 miliona eura, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti