05. 02. 2023 - 10:50
Svijet je svjedočio najbizarnijem golu ikad - Igrači Atletica...
907
Shares
Svijet je svjedočio najbizarnijem golu ikad - Igrači Atletica samo su potrčali prema klupi

Svijet je svjedočio najbizarnijem golu ikad - Igrači Atletica samo su potrčali prema klupi

05. 02. 2023 - 10:50
0
Shares

Atletico Madrid napravio je veliki kiks i u malom gradskom derbiju je remizirao s Getafeom (1:1), a pažnju u ovom meču privukla je nesvakidašnja situacija u kojoj se našao argentinski fudbaler Angel Correa.

Angel Correa postigao je vodeći gol za Atletico Madrid u duelu protiv Getafea. Zatresao je mrežu u 60. minuti meča, ali je pogodak proslavio na klupi kao rezervni fudbaler.

Naravno, za sve je krivac VAR. Correa je u 60. minuti postigao pogodak- Sudija Mateu Lahoz ga je poništio jer mu je pomoćni sudija signalizirao ofsajd, a Correa je napustio utakmicu.

Međutim, tada se javio VAR. U sobi su pregledali ovu akciju i utvrđeno je kako je argentinski fudbaler postigao regularan pogodak i slavlje je moglo da počne.
Morao je naravno i proslaviti. Skočio je i podigao ruke visoko u vazduh sretan zbog pogotka kojeg će sigurno pamtiti dok je živ.

Ovakve situacije se ne dešavaju često u svijetu fudbala. Ovo je svakako dokaz da je video tehnologija itekako promijenila najvažniju sporednu stvar na svijetu i sada je apsolutno sve moguće.

Angel Correa je došao do svog petog pogotka ove sezone. Četiri od pet je postigao u La Ligi, a jednom je bio strijelac u Kupu Kralja.

Nažalost po igrače i navijače Atletica, ovaj pogodak nije bio pobjednički. Getafe je dobio penal u finišu meča iz kojeg je Enes Unal postigao pogodak za konačnih 1:1.

Atletico Madrid je usprkos kiksu ostao na četvrtoj poziciji s 35 osvojenih bodova u 20 odigranih utakmica i imaju sreće što i protivnici koji ih prate ne igraju baš najbolje.

Do kraja sezone će naravno morati mnogo bolje igrati ako žele zadržati poziciju koja vodi u Ligu prvaka jer je borba za naslov odavno ostavljena po strani.

Učitaj još novosti