03. 02. 2023 - 13:55
Ozil 'nestao' poslije utakmice, nema ga na treninzima, a sada...
907
Shares
Ozil 'nestao' poslije utakmice, nema ga na treninzima, a sada je sve šokirao odlukom

Ozil 'nestao' poslije utakmice, nema ga na treninzima, a sada je sve šokirao odlukom

03. 02. 2023 - 13:55
0
Shares

Pomalo nevjerovatna vijest dolazi iz Turske. Proslavljeni njemački nogometaš Mesut Ozil odlučio je završiti karijeru nakon posljednje utakmice svog Basaksehira prije par dana.

Ozil je u duelu protiv Kayserispora bio starter, te je zamijenjen na poluvremenu. Bila je to njegova prva utakmica nakon dugo vremena u kojoj je bio starter. Nakon meča je donio odluku da se povuče, iako ima važeći ugovor sa turskim klubom.

Ozil se nakon utakmice nije pojavljivao na treninzima, svima je bilo čudno zašto ga nema, a navodno je on obavijestio saigrače i čelnike kluba da se više ne planira baviti nogometom. Zatražio je i raskid ugovora te je jasno da je njegova epizoda završena.

Važeći ugovor imao je do juna 2023. godine. U Basaksehir je stigao iz Fenerbahčea, a nastupao je i za Arsenal, Real Madrid, Werder Bremen, Schalke, Essen...

Ove sezone u svim takmičenjima upisao je tek osam nastupa i očigledno da je to presudilo da okači kopačke od klin. Službena potvrda se još uvijek očekuje.

Poznat je kao veoma ponizan i uvijek je isticao zahvalnost svojoj porodici.

Ogromne zasluge za veliku poniznost njemačkog fudbalera ima njegova majka Gulizar.

Ona je radila dva posla dnevno kako bi podigla porodicu, a njene riječi koje je izgovorila odgajajući Mesuta su nešto što će on zauvijek pamtiti.

Riječi njegove majke uokvirene su na zidu njegovog doma, a ona je imala jasan stav prema svom sinu i tražila je od njega da bude pravi musliman i da novac daje i onima kojima je potreban više nego njemu.

"Mesut, ne zaboravi da si i ti samo prolaznik na ovom svijetu, kao i svi mi. Bog te je nagradio talentom, ali ti to nije dao samo da bi se brinuo za sebe.

Ako ne budeš dijelio svoje bogatstvo s ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin", riječi su Gulizar Ozil koje je njen sin Mesut uokvirio u svom domu.

 


Sportsport.ba
 

Učitaj još novosti