03. 02. 2023 - 17:39
ŠOK - GASI SE ŠAMPION EVROPE: Javno se oglasili, MOLE za...
907
Shares
ŠOK - GASI SE ŠAMPION EVROPE: Javno se oglasili, MOLE za pomoć, inače im slijedi BANKROT!

ŠOK - GASI SE ŠAMPION EVROPE: Javno se oglasili, MOLE za pomoć, inače im slijedi BANKROT!

03. 02. 2023 - 17:39
0
Shares

Četiri puta su bili nadomak titule prvaka Evrope, jednom su je izgubili na penale, jednom su je osvojili, a sada su na korak od gašenja!

Nakon završenog Svjetskog prvenstva cijeli rukometni svijet se pita samo jedno - šta će biti sa Vive Kjelceom? Šampion Evrope iz 2016. godine je pred finansijskim kolapsom pošto je njihov glavni sponzor bankrotirao, a tim koji u svojim redovima ima ogroman broj kvalitetnih rukometaša traži pomoć na sve strane. 

Obratili su se i državi i gradskom veću, a s obzirom da je gradonalelnik Kjelcea nekadašnji legendarni reprezentativac Poljske i trener Kjelcea od 2008. do 2014 godine Bogdan Venta, klub mu se obratuio javnim apelom za pomoć. 

"S obzirom na trenutku jako tešku situaciju kluba koji postoji u Kjelceu 60 godine, htjeli bismo da predstavimo gradskom veću naše orobleme. Ovaj klub je po našem mišljenju istorijski imao jako btinu socijalnu funkciju i ponos je mnogih građana Kjelcea koji se smatraju delom uspeha ovog kluba u Evropi i svijetu. Klub se poslije povlačenja naslovnog sponzora našao u jako teškoj situaciji i potrebna mu je pomoć kako bi nastavio da se takmiči na najvišem evropskom nivou. Mi objektivno verujemo da kada se uzme u obzir naša pozicija zaslužujemo da prezentujemo svoje stanje gradskom vijeću i lokalnoj zajednici i da pronađemo rješenje za ovu situaciju. Aktivnosti kluba bi trebalo da budu u interesu građanja Kjelcea i klub ne bi trebalo da bude uzrok podjela. Sport treba da spaja ljude, a lokalna ekipa koja je osvojila Ligu šampiona u jednom od najpopularnijih evropskih sportova je sjajan primjer da i naš grad može da napravi nezamislive uspjehe. Iz razloga što je sudbina našeg kluba u interesu građana ovog grada, naš zahtjev Vam predajemo u obliku otvorenog pisma", navodi se u otvorenom pismu Kjelcea Bogdanu Venti.

Ove sezone za Kjelce nastupaju zvezde poput golmana reprezentacije Njemačke Andreasa Volfa, levog krila Francuske Dilana Naija, pivota Nikole Turne i Artsema Karaljoka, bekova Igora Karačića, Danijela i Aleksa Dušebajeva i Nedima Remilija, kao i najboljih poljskih rukometađa Mateuša Korneckog, Arkadijuša Morita, Simona Šićka i Tomaša Gembale. Veliki broj mladih i talentovanih igrača Kjelce ima po pozajmicama, a najveće ime među njima je Stefan Dodić koji ovu sezonu igra u PPD Zagrebu i planirann je za prvi tim naredne sezone kao zamena za Hrvata Igora Karačića.

Kjelce u svojoj istoriji ima 19 titula šampiona Poljske, 17 kupova Poljske, jednu osvojenu Ligu šampiona, dok su u finalu prošle godine izgubili na penale od Barselone.

(mondo.rs)

Učitaj još novosti